Deze artiesten zijn even duur als 1 Justin Bieber

Pieter Hiemstra | 18 februari 2017
algemeen

Justin Bieber is de headliner komende zomer op Pinkpop. De organisatie legde een miljoen dollar op tafel voor de Canadese zanger. Volgens critici teveel geld, waarmee je ook een handvol andere artiesten had kunnen boeken. 

Grote namen voor minder geld

Een grote hap uit het budget nemen om enkel Justin Bieber naar je festival te halen. Pinkpop koos ervoor, waarmee het veel andere artiesten niet kan veroorloven. RTL berekende welke artiesten de organisatie kon halen voor hetzelfde geld. En dat blijken geen kleine jongens.

The Script, One Republic, Paramore, Passenger, Snow Patrol en Green Day: samen zijn deze artiesten net zo duur als de volwassen geworden tieneridool. Andere artiesten die samen 1 miljoen kosten: Christina Aguilera, Demi Lovato, David Guetta, James Blunt, John Legend én Jason Mraz. Maar ook deze combinatie van namen ziet er ook zeker niet verkeerd uit: Shakira, Usher, Nora Jones, Calvin Harris en Drake.

Artiesten voor een miljoen

Volgens RTL is Bieber een van de duurste artiesten ter wereld. Ook voor Madonna, Taylor Swift, Beyoncé, Justin Timberlake, Bon Jovi en Bruce Springsteen, moet een organisatie meer dan een miljoen euro betalen. 

Wat vind jij? Terecht dat Pinkpop Bieber voor een miljoen binnenhaalt? Of had het meer grote namen moeten halen voor het geld. Wil je ook een artiest boeken, maar weet je niet hoe duur die is? Bereken het hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws