Deze klassiekers zijn precies vijf jaar oud

Pieter Hiemstra | 14 maart 2017
algemeen

De melodieuze house was volgens velen in 2012 op een absoluut hoogtepunt. Het is deze week precies vijf jaar geleden dat twee klassiekers uit die tijd werden uitgebracht.

Greyhound

Het was het jaar waarin The Swedish House Mafia 'Greyhound' uitbracht. De eerste keer dat de Zweedse groep het nummer draaide was op Madison Square Garden. Het werd de meest gehypte nummer van het festival waarna het alle hitlijsten binnenstormde. Het is een klassieker die de jaren erna op alle festivals grijs werd gedraaid. En nog steeds hoor je het nummer overal terug. Zijn heerlijke kick drum en fijne melodie staan ons nog vers in het geheugen. Net als de iconische videoclip. 

Calling

Een andere klassieker die precies vijf jaar geleden uitkwam is 'Calling' van Sebastian Ingrosso en Alesso. Bij uitstek een uplifting plaat waar je een euforisch, zomers gevoel van krijgt. Het werd de grootste hit uit de carrière van Ingrosso en Alesso. Toen One Republic ook nog een versie maakte met zijn heerlijke vocals ging het nummer de wereld rond. Wat ons betreft één van de grootste commerciële dance hits van het afgelopen decennium! Ook Tomorrowland ging in 2012 uit z'n dak op 'Calling'. 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws