Duke Dumont beschuldigt ZHU voor stelen van track 

Mark Hofman | 16 maart 2017
algemeen

Het komt zo nu en dan voor dat twee producers een track lanceren die wel heel erg op elkaar lijken. De sounds, opbouw en drops zijn bijna identiek of hebben veel van elkaar gemeen. In het geval van ZHU en Duke Dumont gaat het overigens wel heel ver. ZHU's nieuwe release 'Nightcrawler' deelt niet alleen dezelfde vocal hook als een productie van Duke Dumont, maar heeft ook nog eens dezelfde titel.

Duke Dumont is boos 

Daar is Duke Dumont boos over. De artiest bracht onlangs de track 'Nightcrawler' uit. Een naam die Dumont maar al te bekend voorkomt. Naar eigen zeggen heeft hij elf maanden geleden eenzelfde soort track gemaakt met exact dezelfde naam. Volgens de Brit lag de track sinds september in handen van een paar schrijvers. Die zouden het vervolgens aan ZHU gegeven hebben. 

 

Maar als we heel eerlijk zijn, horen we het eigenlijk niet zo. Ja, je zou de tracks makkelijk na elkaar kunnen draaien in een set. Ze sluiten lekker op elkaar aan, maar op dan kunnen meer artiesten roepen dat iets gestolen is. Dat de titelnaam dubieus is, moeten we Duke nageven. Maar de vibe en vocal hooks komen niet eens in de buurt. Het antwoord van ZHU, die Duke niet tagt, zegt genoeg. 

Check het zelf hieronder. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws