HEMA viert Pasen en het is creepy as fuck

Peter Güldenpfennig | 21 maart 2017
algemeen

Wanneer het voorjaar zich aandient is het ook tijd voor Pasen. Reden voor HEMA om er goed tegenaan te gaan met een campagne, zeker na de rel van vorig jaar. Dus wat doe je dan? Donnie Darko-alert! Je zet een keiharde horrorcampagne op natuurlijk!

Oke, dat is wellicht wat overdreven en het komt uit een goed hart. Het is tenslotte HEMA, wie heeft er geen onderbroeken van deze oer-Hollandse keten in de kast liggen? Maar toch, er is iets super eerie aan de paascampagne waarin HEMA Nederland voorstelt aan de familie Paashaas voor ‘de grootste paasei-zoektocht ooit’. 

Dit is de familie Paashaas

HEMA stelt de familie voor op zijn website: ‘Dit is de wereldberoemde familie Paashaas: stuiterbal Richie, zijn nette zusje Inez, hun elegante en lieve moeder Juliëtte en vader Charles, de haas des huizes. We zijn superblij dat deze hazenfamilie ons helpt met het verstoppen van de paaseieren voor de grootste paasei-zoektocht ooit. En ze staan ook nog eens model tijdens de paasperiode.’

En het is dat laatste dat het allemaal zo creepy maakt. Kijk maar eens naar onderstaande introductiefilmpje:

Dit is regelrecht uncanny valley-territorium. We zien bij wijze van spreken al hordes kinderen gillend en huilend de HEMA uitrennen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en eerlijk is eerlijk, de familie Paashaas ziet er best vriendelijk uit. Maar toch hadden we liever gezien dat HEMA het bij kleurplaten en dergelijke had gehouden. Deze shit is haunting en bovendien neemt het de zin om paaseieren te gaan zoeken helemaal weg. Geloof je ons niet? Deze twintig foto’s bewijzen ons gelijk!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws