Landverraad: HEMA opent eerste winkel in Berlijn

Geert van der Klugt | 15 juni 2018
nieuws

hema berlijn duitsland

De HEMA en het ex-Teutonische Reich

De topmannen van HEMA verkochten zojuist hun ziel voor een 'snel groeiende markt'. Zijn we met z'n allen de jaren 30 vergeten? Waarom vestigt men zich in godsnaam over, naast en op de grens van het ex-Teutonische Reich? Het vijftiende, Duitse HEMA-filiaal is zojuist geopend in Berlijn. Daarginds geen rookworst, maar Berliner bollen. Een hoogwaardig verraad van vaderland, en dat mag best gezegd worden. 

LEES OOK: 'De mooiste bilpartij van Nederland' gaat uit naar...

'Veel klanten kennen HEMA van hun vakanties in Nederland', vertelt een woordvoerder. Duitse strandzoekers blijken méér op zich te nemen dan het graven van kuilen, verontschuldigen voor 1940 en de bezetten van dubbelbrede fietspaden. Het snuiven van HEMA-cultuur staat dikgedrukt in de agenda bij menig Duits vakantieganger: verwonderd, betoverd en verliefde op een vette, Hollandsche rookworst is de staat waarin zij terug naar huis marcheren. 

Een derde van de omzet van HEMA in Duitsland komt uit de webshop. De klanten die online bij HEMA kopen zijn voor het overgrote deel woonachtig in de top-15 grote steden van Duitsland - de toekomst bevat hoogstwaarschijnlijk een groter aantal filiaalopeningen in Duitse steden en -streken. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws