Nieuwe geruchten over terugkeer Swedish House Mafia

Pieter Hiemstra | 13 april 2017
algemeen

Het is alweer vier jaar geleden dat de iconische groep Swedish House Mafia uit elkaar ging. Het trio kleurde onze zomers in met euforische, melodieuze knallers zoals 'One', 'Don't You Worry Child' en 'Greyhound'. Helaas besloot de act, bestaande uit de Zweedse Axwell, Ingrosso en Steve Angello in 2013 uit elkaar te gaan. Maar voor de fans gloort er weer hoop aan de horizon. Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over een mogelijke terugkeer van de groep.

De eerste geruchten

Maar eerst een korte terugblik op de geruchten die al een jaar rondgaan. Vorige zomer kwam de geruchtenmachine op gang over een mogelijk terugkeer van de groep. In juli 2016 schreven we dat EDM-platform Proximity liet weten dat volgens mensen uit de industrie de Zweden weer bij elkaar zouden komen. Dit gerucht werd echter ontkent door het management van Axwell /\ Ingrosso.

'Tweet' van Axwell

Daarmee was het een paar maanden rustig. Tot oktober 2016. Axwell leek toen een Twitterbericht te plaatsen waarin hij zou verwijzen naar de terugkeer. Maar al snel reageerde hij dat het plaatje afkomstig was van een 'wise guy with photoshop'. 

Billboard

In december vorig jaar schrijft Billboard dat ze uit betrouwbare bronnen hadden vernomen dat de groep bij elkaar komt. In hetzelfde stuk ontkent de voormalige manager echter het gerucht over een reünie. Daarmee was de storm van de geruchtenmachine lange tijd geluwd.

Nieuwste geruchten

Maar deze week kwam die weer op gang. EDMSauce verzamelde alle hints die mogelijk naar een comeback verwijzen. Steve Angello, die zich het meeste heeft uigesproken over de break-up, verspreidde afgelopen week een aantal aanwijzingen op sociale media. Kryptische berichten zijn het. Vervolgens met een verwijzing naar Coachella op 14 april, gevolgd door een hint dat hij over bepaalde emoties heen is gestapt. 

 

Of de groep echt weer bij elkaar komt is dus nog erg onzeker. De tweets kunnen ook betekenen dat er een lading nieuwe muziek aankomt. Maar hoe tof zou het zijn als we nog dit jaar kunnen genieten van het Zweedse trio? 

Afscheidstour in 2013

In 2013 nam het trio afscheid met de 'One Last Tour'. Fans waren ontstelt over het besluit. Waarom gingen ze in hemelsnaam stoppen terwijl ze enorm succesvol waren? Maar juist dat succes lijkt een oorzaak te zijn geweest voor de break-up. Want met het succes komt de commercie. Een ontwikkeling waar vooral Steve Angello zich ongemakkelijk bij leek te voelen. Zo blijkt uit een interview dat hij in 2013 hield met Forbes.

Lees ook: Ondernemer wil Breda als dj-stad op de kaart zetten

Documentaire 'Leave The World Behind'

In de documentaire 'Leave The World Behind' uit 2014 zien we hoe het eraan toe ging tijdens de laatste tour. Het werd duidelijk dat de spanning tussen enerzijds Angello en anderzijds Axwell en Ingrosso groeide. Angello leek zich steeds meer te distantiëren van de groep. Opvallend dus dat juist hij deze week een serie tweets heeft geplaatst over emoties waar hij zich overheen zou hebben gezet.

Het blijft allemaal nog erg onzeker. Maar hoe tof zou het zijn als deze legendarische groep weer bij elkaar komt? 

Lees ook: Jebroer: 'We hadden er samen sterker uit kunnen komen'

 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws