Zo kan je je dj-skills overal gebruiken

Ivo Mollemans | 15 juli 2017
algemeen

Als je eenmaal uit de voeten kan met dj apparatuur is er niks zo mooi als platen aan elkaar mixen. Toch hebben de meesten ook andere verplichtingen in het leven en soms kan je dus een tijdje niet oefenen. Om toch scherp te blijven kun je met deze alledaagse dingen toch je skills blijven gebruiken en verbeteren.

Scratchen met je rits

Als je dacht dat je alleen kon scratchen met je gear dan heb je het mis. Ook een rits leent zich daar relatief goed voor. Het is niet hetgeen wat je gewend bent, maar je kan jezelf wel ritmes aanleren door met je rits te spelen. Probeer het gewoon eens.

LEES OOK: 10 dingen die je als dj niet moet doen

Ruitenwissers en richtingaanwijzers

Als je ergens heen moet rijden kun je jezelf wel eens gaan vervelen. Probeer op een regenachtige dag eens om je ruitenwissers te beatmatchen met de muziek in je auto of om je knipperlicht gelijk te laten lopen met de muziek. In menig auto is het tempo van het knipperlicht niet af te stellen, maar als je het tempo weet waarop deze knippert kun je wellicht wel je muziek erop afstellen.

Cutten met mute

Als je de optie hebt om mute te gebruiken in bijvoorbeeld je auto of op je laptop, probeer dan eens om een nummer te cutten zodat bijvoorbeeld alleen de snare of hi hat erdoorheen komt. Een leuke oefening om je timing te verbeteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws