Dit zijn de beste record pools voor dj’s

Partyscene Redactie | 15 september 2018
gear

Als dj zijnde is het belangrijk om te allen tijde op de hoogte te zijn van de nieuwste releases. Het is moeilijk om alles zelf bij te houden, maar als je voor jezelf eenmaal een manier hebt gevonden om de juiste tracks te selecteren dan ben je al een heel eind. Het nadeel is wel dat nummers kopen via Beatport behoorlijk veel kan gaan kosten op den duur. Wees echter niet getreurd want er zijn nog andere manieren om toch op legale wijze tracks te downloaden.

Record Pool

Deze andere optie heet een ‘record pool’. Een record pool is een effectieve manier om nieuwe tracks te zoeken en aan te schaffen voor gebruik in je dj sets. Je betaald min of meer een abonnement en tegen die prijs kan jij onbeperkt tracks downloaden. Je zal echter niet alle tracks vinden op deze websites omdat auteursrechten ook nog bestaan, maar je kan bijna niet mis schieten. Om je te helpen bij het zoeken naar een goede record pool heeft Dj Techtools een lijst met de vijf beste record pools in elkaar gezet en wij geven even een korte samenvatting van die lijst.

DJCity

Bij DJCity betaal je 90 dollar per drie maanden, maar het is wel een van de eerste record pools ter wereld. De pool geeft keuze uit een hoop nieuwe releases tegen een prijs die voor velen acceptabel is. De site heeft niet alle soorten muziek beschikbaar, maar wel meer dan genoeg om een interessante set te kunnen draaien in de club.

Website: www.djcity.com

Club Killers

Voor een abonnement bij Club Killers betaal je 35 dollar per maand, maar daarmee wordt de naam van de site wel echt waargemaakt. De website heeft een breed aanbod aan tracks en wat de service zo speciaal maakt zijn de speciale edits. Deze edits zijn gemaakt voor gebruik in een club en geven net dat extra beetje energie waardoor ook je dj sets meer diepte krijgen. De edits worden gebruikt door professionals in de scene en Skrillex gooide zelfs drie edits van de site in zijn set tijdens zijn Boiler Room optreden in Shanghai.

Website: www.clubkillers.com

Direct Music Service

Direct Music Service vraagt 30 dollar per maand als je een standaard abonnement neemt, maar voor een jaarabonnement krijg je 40% korting. Het heeft een van de grootste collecties aan muziek en wordt gesteund door een aantal grote dj’s. Zowel edits als originele nummers zijn te vinden op de site en het aanbod daarin is heel erg breed.

Website: www.directmusicservice.com

Promo Only

Deze website begint al bij 12 dollar per maand en beschikt over een gigantisch aanbod muziek. Promo Only draait al ruim 25 jaar mee en gaat nog steeds hard. De site is tien keer op rij uitgeroepen tot beste record pool dus je weet bij voorbaat al dat de website goed te gebruiken is. De site is geschikt voor elk soort dj en zelfs vj’s kunnen materiaal krijgen via deze site.

Website: www.promoonly.com

Live DJ Service

Als laatste is daar nog Live DJ Service. Voor 30 dollar per maand krijg jij een abonnement bij een website die gespecialiseerd is in het verspreiden van club tracks. Vaak zitten er behoorlijk goede edits tussen die het zeker goed zullen doen op de dansvloer. Helaas wordt de pool maar eens in de paar maanden geüpdate, maar er is wel al een hoop te vinden in de reeds bestaande database.

Website: www.livedjservice.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws