Bezoeker Ultra Europe dood na poging zak marihuana door te slikken

Ivo Mollemans | 18 juli 2017
algemeen

Berichten over personen die overlijden als gevolg van een overdosis drugs op een festival zijn bijna wekelijks te lezen. Bij Ultra Europe is er ook iemand overleden aan drugs, maar wel op een heel aparte manier.

Poging om marihuana door te slikken mislukt

Een 24-jarige man probeerde namelijk om een zak marihuana door te slikken bij het Poljud Stadion waar het festival werd gehouden. De man werd al in de gaten gehouden door politie omdat hij werd verdacht van het in bezit te zijn van drugs, maar hij scheen dus te weten dat hij in de gaten werd gehouden. Om niet opgepakt te worden scheen hij het een goed idee te vinden om het plastic zakje dan maar in zijn geheel door te slikken.

LEES OOK: Trump’s gezicht is het nieuwe design voor XTC-pillen

De man werd toch opgepakt door de politie en onderweg naar het politiebureau werd hij misselijk. Agenten probeerden hem te helpen voordat er medische assistentie ter plaatse was. Toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht overleed hij bij aankomst.

Deze man was niet de enige die het een goed idee leek te vinden om de drugs met verpakking door te slikken. Er zijn meer dan een dozijn van dit soort gevallen geregistreerd bij Ultra Europe en ongeveer de helft daarvan werd naar het ziekenhuis gebracht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws