Dikke pillen op Ibiza: gevonden XTC bevat maar liefst 400 mg

Wouter de Vink | 10 augustus 2016
algemeen

Dikke pillen op Ibiza: gevonden XTC bevat maar liefst 400 mg

De Spaanse politie heeft een statement naar buiten gebracht waarin het waarschuwt voor extreem zware ecstasy. Dit meldt de goed geïnformeerde krant The Sun. Ze waarschuwen voor de XTC die op het party eiland Ibiza in omloop zijn. De politie pakte namelijk twee mannen op voor een eerdere beroving die zij pleegden. Eén van de daders had pillen bij zich waar maar liefst 400 mg MDMA. Dat is ongeveer vijf keer meer dan gebruikelijk.

BEKIJK OOK: Wouter Op Ibiza - Vlog #5

Op Ibiza wordt op één van de velen party’s wel het één en ander gesnoept. Maar de sterkte van deze tabletten reizen wel de pan uit. Een toerist werd bestolen van bijna 10.000 euro die de twee mannen – beiden van Noord-Afrikaanse afkomst – uit de kluis hadden gepikt. Toen de politie hen oppakte, had één van de twee niet alleen 3.000 euro aan cash bij zich. Maar ook 24 gram cocaïne, 3 gram MDMA, 48 gram vloeibare XTC en maar liefst 90 van die zware pillen. Onderaan vind je een foto van totale vondst.

Spaanse politie waarschuwt voor XTC op Ibiza: 5 keer sterker dan normaal

Dat het nemen van deze schijven ernstige gevolgen kan hebben, benadrukken de Spaanse nationale autoriteiten ook. In het statement zeggen ze:

‘Een doorsnee XTC-pil bevat 80 milligram MDMA, maar deze hebben 400 milligram. Vijf keer zoveel dus en één enkele pil kan dodelijke gevolgen hebben. De kans op hartaanvallen, epilepsie, beroertes en dergelijke is ontzettend groot omdat de lichaamstemperatuur boven de 39 graden kan stijgen.’

Feestgangers op het eiland wordt dan ook geadviseerd dat mochten ze toch drugs gebruiken, dat zij moeten oppassen voor grijze pillen in de vorm van het ‘Music On Ibiza’-logo.

Dikke pillen op Ibiza: gevonden XTC bevat maar liefst 400 mgBeeld via Solarpix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws