Unity is eerlijk over drugs, ook wanneer je MDMA in je reet stopt

Peter Güldenpfennig | 24 juli 2017
algemeen

Het seizoen van festivals is lekker bezig en we hebben ook nog even te gaan. Grote kans dus dat er best wat drugs verstouwd wordt en we de gevolgen hiervan direct via diverse nieuwsmedia tegenkomen. En dan is die berichtgeving meestal behoorlijk negatief, want drugs dragen een stigma.

Natuurlijk, het is niet gezond voor je, maar de heksenjacht op gebruikers en verkopers van drugs doet ons vergeten dat er ook normaal over drugs gepraat kan worden. En daar komt Unity bij om de hoek kijken, een vrijwilligersorganisatie van jonge mensen die actief zijn in de dancescene en voorlichting geven over drugs.

Unity is eerlijk over drugs

‘Normaal’ praten over drugs is in dit geval: praten over de gevolgen en risico’s die bij inname van drugs komen kijken, maar ook wat de leuke effecten zijn. Deze informatie vind je allemaal op de website van Unity, waarop diverse soorten drugs uitvoerig worden behandeld en alfabetisch geordend zijn in het Drugs ABC. Verder vind je op hun site ook een handige sectie met thema’s waar je informatie vindt over bepaalde klachten na drugsgebruik, wat drugs met je lichaam doet, leestips en nog veel meer. 

De organisatie is lekker actief en kom je ook veelvuldig tegen op festivals. Hier geven ze bijvoorbeeld voorlichting over drugsdelicten en de VOG. Meer weten over verstandig drugsgebruik? Kom gerust langs op hun stand, je treft Unity dit jaar ondermeer aan op Milkshake Festival, Ultrasonic, Loveland Festival en Decibel Outdoor. Of misschien heb je wel interesse om jezelf aan te melden als vrijwilliger om voorlichting te geven? Ook dat is mogelijk!

Oh, en de titel? Check hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws