Soundcloud gered door investering van $150 miljoen

Mark IJsendoorn | 7 augustus 2017
algemeen

Soundcloud worstelt al langer met het genereren van genoeg inkomsten, maar vorige maand leek het einde wel heel dichtbij te komen. Na bijna de helft van de werknemers te hebben ontslagen bleek het bedrijf nog maar net genoeg middelen te hebben om 50 dagen te overleven. Maar de redding lijkt nabij voor het bedrijf uit Berlijn. Het gerucht gaat namelijk dat twee investeerders een meerderheidsaandeel in het bedrijf gaan opkopen.

Soundcloud gered

De twee investeerders in kwestie zijn The Raine Group, een investeerdersbank, en Temasek Holdings, een staatsbedrijf uit Singapore. Zij zouden in totaal meer dan 150 miljoen dollar aan aandelen van Soundcloud kopen, terwijl de totale waarde van het bedrijf op 300 miljoen wordt geschat.

Toekomst voor Soundcloud?

Dat betekent dus dat het team van Soundcloud de controle over hun platform en bedrijf volledig zal moeten afstaan. We kunnen alleen gissen naar de plannen van de investeerders met het muziekplatform. Liefdadigheid is het in ieder geval niet. De kans is klein dat Soundcloud in zijn huidige vorm zal blijven voortbestaan, maar het verhaal is tenminste nog niet afgelopen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws