SoundCloud legaliseert dj mixes

Ivo Mollemans | 12 december 2016
lifestyle

Oprichter en technisch manager van de streamingdienst SoundCloud, Eric Wahlforss, heeft in een interview met het Duitse Groove Magazine een interessant nieuwtje naar buiten gebracht: vanaf nu heb je geen problemen meer omtrent auteursrechten als je een mix van jezelf wil uploaden op SoundCloud! Hij zei daarover het volgende:

‘During the negotiations for SoundCloud Go, we achieved agreement with collecting societies like GEMA in Germany, making these problems a thing of the past – even for users who do not subscribe. This means that DJ mixes are now legal and problem-free on SoundCloud. So this is a very positive news for DJs.’

Het probleem genaamd ‘auteursrechten’

Deze ontwikkeling geeft heel erg veel vrijheid aan een hoop dj’s. SoundCloud is een van de grootste muziekplatformen ter wereld en via dit platform kan dus ook een groot publiek worden bereikt. Voorheen werden mixen vaak meteen weer offline gehaald nadat deze geüpload waren, omdat er materiaal in zat dat beschermd werd door auteursrechten en daarom niet zonder toestemming van de originele artiest door iemand anders gebruikt mag worden. Het is onmogelijk om aan elke artiest te vragen of je zijn of haar track mag gebruiken in een simpele mix en dus was Mixcloud een heel goed alternatief platform voor het uploaden van mixen.

Toch is het niet alleen goed nieuws voor dj’s, maar ook voor het bedrijf zelf is dit een grote opluchting. SoundCloud heeft met meerdere zaken problemen gehad en dit leidde ertoe dat er duizenden tracks en mixen offline moesten worden gehaald.

LEES OOK: Checken: de gigantische Spotify afspeellijst van OWSLA

SoundCloud GO

Bijna elke streamingdienst heeft wel een optie om tegen betaling premium functies te krijgen en ook SoundCloud vond dat het tijd was om iets extra’s te doen voor personen die bereid zijn te betalen voor het gebruik van de dienst. Daarom heeft het bedrijf SoundCloud GO in het leven geroepen. Hiermee kun je offline muziek luisteren, heb je geen advertenties en toegang tot een nog groter aanbod tracks.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws