DJ’s niet meer welkom in 'beachclubs' San Jose, Ibiza

Peter Güldenpfennig | 15 augustus 2017
algemeen

Het dorpje San José ten westen op Ibiza heeft 16 clubs vertelt dat ze geen beachclub zijn en dus ook geen toestemming hebben om DJ’s neer te zetten. Dit komt nadat locale autoriteiten op Ibiza onlangs meer mogelijkheden kregen om het clubleven op het eiland aan banden te leggen.

Volgens The Ibizan heeft de clubcultuur op het eiland de rust weggenomen op de stranden bij het dorp en zijn de prijzen enorm gestegen. Niet heel vreemd dus dat de lokale bevolking grotendeels voor de ban op muziek en DJ’s is. 

Geen beachclub? Geen muziek, geen DJ’s

Om welke clubs het precies gaat is niet bekend, maar Blue Marlin, Nassau, Cala Bassa Beach Club en Bora Bora bevinden zich in het gebied en zijn ook populair. Volgens lokale autoriteiten zijn de beachclubs waar het om gaat eigenlijk restaurants en hebben zij dus ook geen vergunning om het bedrijf als beach club uit te baten. Dat betekent ook dat muziek en DJ’s op de stranden bij de clubs niet meer welkom zijn. 

Welke gevolgen dit precies gaat hebben weten we niet, maar het zou zo maar eens kunnen dat Ibiza volgend jaar ook een aantrekkelijke bestemming wordt voor mensen die op zoek zijn naar zon, zee en rust. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws