Martin Garrix wint rechtszaak tegen voormalige baas bij Spinnin'

Mark IJsendoorn | 20 september 2017
algemeen

Martin Garrix krijgt alle rechten op zijn nummers terug die hij eerder had weggetekend aan Spinnin’ Records. Garrix vecht al sinds hij het label in 2015 verliet tegen een aanklacht van contractbreuk. De rechter vernietigt nu de contracten die hij sloot met Spinnin’ en Music All Stars, bedrijven die allebei eigendom waren van Eelko van Kooten.

Belangenverstrengeling

Martijn had in 2012 voor het eerst een contract bij Spinnin’ en bij Music All Stars. Toen dat contract een jaar later vernieuwd moest worden vertegenwoordigde MAS hem in de onderhandelingen met Spinnin’. Belangenverstrengeling, zegt Garrix, want beide bedrijven waren van dezelfde man. In 2015 ging Martijn bij Spinnin’ weg, en eind dat jaar werden zijn muziekrechten aan hem teruggegeven onder de voorwaarde dat Spinnin’ de licentie behield om zijn bestaande tracks te exploiteren.

Martin garrix is blij

De rechter heeft nu besloten dat Garrix alle rechten op zijn muziek terugkrijgt. Martijn is er in ieder geval blij mee: ‘Ik ben blij met deze uitkomst, niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere DJ's/producers, omdat deze zaak niet alleen om mij ging maar om al mijn collega artiesten.’ Spinnin’ overweegt nog in hoger beroep te gaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws