Engelsen willen dat Nederlands YouTube-kanaal ‘Drugslab’ offline gaat

Mark IJsendoorn | 6 november 2017
algemeen

Van een BNN-VARA-programma dat de effecten van drugs laat zien, kijken we in Nederland niet echt meer op. Maar de iets meer bekrompen Britten stoot het flink tegen het hoofd. Het YouTube-kanaal ‘Drugslab’, waarin jonge presentatoren verschillende soorten drugs nemen en de effecten onderzoeken, zorgt in Groot-Brittannië voor flink wat ophef.

Ophef over 'Drugslab'

Wat hebben Britten met een Nederlands programma te maken, zou je denken? Nou, ‘Drugslab’ is een YouTub-kanaal dat flink wat kijkers blijkt te trekken uit landen waar drugsgebruik een groter taboe is, voornamelijk uit de UK. De ophef is ontstaan nadat de oma van een 16-jarige jongen die aan een drugscocktail stierf het programma bekritiseerde. Zelfs een parlementslid mengde zich in de discussie en eiste dat YouTube het kanaal offline haalde.

YouTube geeft antwoord

YouTube zegt de educatieve waarde van het programma te zien. ‘Hoewel YouTube een duidelijk beleid heeft tegen content die mensen aanmoedigt gevaarlijke dingen te doen, maken we een uitzondering voor content met een duidelijke educatieve of documentaire waarde.’  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws