Kerst lovers opgelet: Is kerstmuziek wel gezond?

Stijn van Beers | 16 november 2017
algemeen

Kerstmuziek tijdens Kerstmis

De tijd van het jaar is weer aangebroken: Kerstmis! Met de gehele familie bij elkaar, gourmetplaat erbij en cadeautjes onder de boom; kerst draait om gezelligheid! In vele winkelcentra zal binnenkort dan ook de kerstmuziek weer door de speakers galmen, of je er nu van houdt of niet. Maar of dit werkelijk gezond is voor de mens, valt nog te zien. Volgens de Britse psycholoog Linda Blair is het constant luisteren van kerstmuziek schadelijk, omdat het de mensen dwingt om constant te denken aan alle dingen die ze nog moeten doen voor de vakantie aanbreekt, zoals bijvoorbeeld cadeautjes kopen voor vrienden, familie of geliefden.

"Kerstmuziek irriteert mensen waarschijnlijk als het te luid en te vroeg wordt gespeeld."

Mensen die in supermarkten werken, lopen vaak het meeste risico volgens Blair. Ze zouden zich moeten concentreren op het ‘uitzetten’ van de kerstmuziek, waardoor ze zich niet meer op andere dingen kunnen concentreren. Helaas beginnen winkelcentra vaak al vroeg met kerstmuziek afspelen, aangezien het toch meehelpt aan een grotere omzet.

Hate it or love it

Ben jij een fan van kerstmuziek, of kun je het juist niet uitstaan? De tijd van ‘All I Want For Christmas’ en ‘Last Christmas’ zit er toch echt weer aan te komen, dus trek je foute kersttrui uit de kast en kruip met een kop warme chocomel voor de open haard om nog maar eens de ‘Home Alone’ serie te kijken.

Zie ook: Sia geeft naaktfoto weg als kerstcadeautje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws