Vrouw reist rond met een 500 jaar oude arm

Ivo Mollemans | 10 december 2017
algemeen

In de categorie de meest vreemde voorwerpen die mensen meenemen op reis staat een 500 jaar oude afgehakte voorarm hoogstwaarschijnlijk op de eerste plek. Een Katholieke vrouw reist momenteel door Canada met de rechter voorarm van Saint Francis Xavier en dat doet ze namens haar geloof.

Op reis met een voorarm van 465 jaar oud

De reden dat ze dit doet is omdat het lichaam van Saint Francis Xavier na zijn dood niet ontbond, maar het bijna helemaal intact bleef. Dit was volgens de Katholieken het teken dat hij heilig was en dus werden in de jaren erna delen van zijn lichaam gehaald en verzonden naar locaties over de hele wereld zodat Katholieken overal ter wereld het fenomeen mee konden maken.

LEES OOK: Dakloze geeft zijn laatste geld weg en krijgt er een nieuw leven voor terug

En ook nu reist er dus gewoon iemand met een deel van zijn lichaam rondt. Angèle Regnier out Ottawa heeft de arm in Rome opgehaald en ze gaat verschillende locaties in Canada langs zodat iedere gelovige de arm zelf kan bekijken. Wat dit lichaamsdeel echter nog specialer maakt is dat het zijn rechterarm inclusief hand is en daarmee zou hij dus allerlei handelingen hebben verricht waaronder het dopen van honderden mensen.

De reden dat ze gewoon met het vliegtuig kan reizen komt doordat de aartsbisschop van Ottawa connecties heeft bij Air Canada en het verhaal kon dus gewoon worden uitgelegd zonder dat iedereen Regnier raar aankijkt. De arm wordt natuurlijk niet als los object vervoerd, maar deze zit in een speciale metalen behuizing. Ook wordt er bij elke vlucht een extra stoel naast die van Regnier geboekt, want iets heiligs als dit kan natuurlijk niet zomaar in het bagageruim gegooid worden. Om ervoor te zorgen dat ze niet de hele tijd het hele verhaal hoeft uit te leggen heeft ze ook nog speciaal papierwerk van het Vaticaan gekregen om te laten zien waarom ze met een afgehakte arme reist.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws