Over en uit voor Idols: wat deden de winnaars?

Bart Remmers | 29 februari 2020
algemeen

Beeld: VEVO

Talentenjacht rondom idolen leverde angstwekkend weinig Idols op

Voor de een bevrijdend, voor de ander een ramp: het is inmiddels duidelijk dat Idols voorgoed van de Nederlandse buis af is.

Op zoek naar de winnaars

Tsja, er keken amper nog mensen naar het laatste seizoen en winnaars van het programma hebben nog meer moeite (hits) te scoren dan die van The Voice of Holland. Wat gebeurde er met eerdere winnaars van de talentenjacht? Een overzicht.

Seizoen 1 (2002/2003)

Zoals gezegd won de iets te dikke, nerdy Jamai 15 jaar geleden het eerste seizoen na een spannende strijd tussen hem en mooiboy Jim Bakkum. Beiden zijn nog steeds actief in de spotlight, al is hits scoren er al een eeuwigheid niet meer bij. De mannen doen musicals en Jim actreutelt zo nu en dan in films en series. Nummer 3 Hind was ook een tijdje succesvol, maar moet het nu vooral hebben van rijke echtgenoten.

Seizoen 2 (2003/2004)

Even leek Boris - 'Kip met Cola Light! - Titulaer een mooie toekomst te hebben in de muziekbizz. Edoch vele naamsveranderingen, ruzietjes met bandleden, faillissementen en mislukte comebacks later is het geen vetpot voor de Limburger die vaak de kritiek kreeg arrogant over te komen.

Seizoen 3 (2005/2006)

Winnares Raffaëla Paton moest het na haar winst vooral hebben van sappige artikelen in roddelbladen, sexy fotoreportages, een mislukte poging om aan het Eurovisie Songfestival mee te kunnen doen en nog enkele cameo's in latere talentenjachten. Ook van de nummer 2 Floortje Smit is na een hoopvol begin weinig meer vernomen.

Seizoen 4 (2007/2008)

Nikki Kerkhof was stoer en had een lekkere rauwe strot. Edoch, na enkele kleine hitjes en een niet onaardige plek in een seizoen van 'De beste zangers van Nederland' was het klaar met Nikki haar loopbaan. Nummer twee Nathalie Makoma schnabbelde her en der bij in realityshows, Toppers-optredens, springplank-tv en dansen met C-sterren, maar is inmiddels compleet van de radar.

Seizoen 5 (2016)

De comeback van Idols op RTL 5 leverde alleen aardige kijkcijfers op. Winnares Nina den Hartog had al geen trek meer in een zangcarrière op het moment dat het seizoen nog niet eens over was. Ook naar maar een klein beetje succesvolle carrière van de nummers 2 en 3 is het met een vergrootglas zoeken.

Seizoen 6 (2017)

In het laatste (?) seizoen stortten ook de kijkcijfers in. Terwijl TVOH onverwoestbaar lijkt qua aantal kijkers, leek het potje Idols het afgelopen jaar echt leeg. Of de naam van de winnaar - Julia van Helvoirt - bij iemand een belletje doet rinkelen is zeer de vraag. Definitief einde Idols?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws