1,8 miljoen Nederlanders zijn riskante drinkers

Ruben den Boer | 1 maart 2020
nieuws

Zuip jij jezelf regelmatig naar de getver? Je bent niet de enige. Volgens het Trimbos-instituut zijn er in Nederland 1,8 miljoen mensen die riskant veel drinken. Het gevolg? Mensen die dronken achter het stuur zitten, geheugenverlies, vandalisme en natuurlijk gezondheidsproblemen.

Nu denk jij natuurlijk bij jezelf: 'Wanneer ben ik dan een riskante drinker?'. Volgens het Trimbos-instituut ben je een riskante drinker wanneer je zo veel drinkt dat er 'problemen worden ervaren door het drinkgedrag, bijvoorbeeld verplichtingen niet na kunnen komen, rijden onder invloed, spijt hebben van het alcoholgebruik of van anderen het advies krijgen om minder te drinken.' Voldoe jij aan deze omschrijving? Misschien kun je het volgende biertje dan beter overslaan.

LEES OOK: 4 redenen waarom wiet minder slecht voor je is dan alcohol

Studenten drinken het meest

Met hun onderzoek trapten het Trimbos ook een nogal open deur in. Uit de cijfers blijkt dat jonge mensen, mannen, hoogopgeleiden, en mensen met een Nederlandse achtergrond tot de grootste risicogroepen behoren. Oftewel: de Nederlandse student zuipt verruit het meest (en dus het gevaarlijkst). 


Een biertje is natuurlijk leuk - twee, drie en vier biertjes ook nog wel - maar we willen uiteraard niet dat jullie jezelf of de mensen om jullie heen een last bezorgen. Zuip dus, maar wordt geen riskate drinker.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws