Stappen zonder alcohol blijkt niet zo erg

Geert van der Klugt | 29 maart 2018
algemeen

Je vrienden staan al lallend in je oor te gillen en de biertjes vliegen je om de oren, maar jij drinkt eenzaam een cola. Want jij bent de sjaak… en de Bob. En alhoewel het natuurlijk een nobele taak is om je vrienden een lift naar huis te geven (althans: dat houd je jezelf voor om de drankloze avond leuk te houden), zou je het liefst een biertje achterover tikken. Herkenbaar? No worries: wij zetten een aantal redenen op een rijtje waarom een feestje zonder alcohol zo erg niet is. Het haalt de pijn niet volledig weg, maar verzacht het hopelijk wel een beetje.

1. Spijt

Let’s be honest: soms doen we dingen als we alcohol op hebben waar we de volgende dag onze twijfels bij hebben. Zoals die keer dat je besloot om te gaan ‘zingen’ in een superfoute karaokebar (note to self: omstanders hebben nog altijd last van hun oren) en die keer dat je magischerwijs op de bar belandde. Soms leuk, maar het is ook wel eens fijn dat je een avond uit kan gaan zónder allemaal gênante verhalen te horen achteraf.

2. Fijne vrienden

Je vrienden zijn normaal al leuk (anders waren ze je vrienden natuurlijk niet), maar ze zijn nóg komischer als ze drank op hebben. En omdat je zelf niks drinkt, kan je ook daadwerkelijk alles onthouden. De volgende dag heb je dus schitterende, ongemakkelijke verhalen die je kan delen over hun capriolen.

3. Scheepsladingen geld

Een drankloos avondje is fijn voor je portemonnee. Héél fijn. Al helemaal als je je vrienden zover weet te krijgen dat zij (een deel van) je drankjes betalen. Want hè: jij bent de Bob. Daar mag best wat tegenover staan, toch?

4. Zoek-de-kater

De enige leuke kater, is een afwezige kater. Niemand wordt vrolijk van kokhalzend boven het toilet hangen terwijl je verschrikkelijke koppijn hebt. Maar, jij hebt nergens last van! Gezien het feit dat je ook een stuk meer energie hebt dan je brakke vrienden, kan je je dag ook een stuk nuttiger besteden dan hen. (Of niet, natuurlijk. Ook prima.)           

Eerlijk is eerlijk: als je een avondje nuchter gaat zodat je je vrienden heelhuids naar huis kan brengen met de auto, ben je sowieso een held. En, tip van de dag: ga even je autoverzekering vergelijken zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt. Met de euro’s die je bespaart, kan je mooi een paar drankjes kopen tijdens je volgende stapavond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws