15-jarige Pieter Gabriel maakt de officiële muziek voor het Eurovisie Songfestival

Ivo Mollemans | 20 januari 2020
algemeen

Bij het Eurovisie Songfestival denk je waarschijnlijk eerder aan zangers, zangeressen en vage acts dan dj’s. Naast alle nummers die je hoort van de acts die meedoen zal er dit jaar echter ook een track te horen zijn van de 15 jarige dj Pieter Gabriel. Dit dj talent is geen onbekende bij Partyscene.

Eurovisie Songfestival schakelt de hulp in van dj talent Pieter Gabriel

Hij is in het verleden namelijk al eens geïnterviewd en draait al een behoorlijke tijd mee in de dance scene. Dat hij nu mee mag werken aan de muziek voor het Eurovisie Songfestival is voor zowel Pieter Gabriel als het Songfestival een uitgelezen kans voor meer en betere publiciteit.

LEES OOK: DJ-talent Pieter Gabriel: 'Ooit wil ik op Sensation draaien!'

De muziek wordt niet alleen door Pieter Gabriel gemaakt, maar ook Eric van Tijn, de hoofdverantwoordelijke voor de begeleidende muziek bij het songfestival, werkt mee aan het nummer. Het nummer waar Pieter Gabriel aan meehelpt is de openingsmuziek die gebruikt zal worden als alle deelnemers aan het begin van de finale op zullen komen voor de show. De bekendmaking dat dit dj talent meewerkt aan de muziek werd gedaan op Eurosonic Noorderslag in Groningen door Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival:

“De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren. Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj's en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans hun talenten aan de wereld te tonen. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisiesongfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent.”

Pieter Gabriel is zelf ook enthousiast dat hij deze kans krijgt in zijn muzikale carrière:

“Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bijdrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.”

De carrière van de dj groeit de laatste jaren gestaag en er komen steeds meer toffe kansen voorbij. Zo bracht hij al zijn debuutsingle ‘Forever’ uit en er komen ook meer aanvragen voor boekingen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws