NPO FunX besteedt volop aandacht aan Amsterdam Pride

Partyscene Redactie | 29 juli 2022
algemeen

Van 30 juli tot en met 7 augustus besteedt NPO FunX op radio, online en via de social kanalen extra aandacht aan verhalen van de LHBTQIA+-gemeenschap ter gelegenheid van Amsterdam Pride. Luisteraars delen hun leukste Pride-ervaringen, er wordt gesproken over hoe je als niet LHBTQIA+-er een goede bondgenoot kunt zijn van de gemeenschap en er komen portretten van personen uit de queer-gemeenschap voorbij. Ook is er aandacht voor verhalen van mensen die voorheen homofobe gedachtes hadden, maar nu wel openstaan voor de LHBTQIA+-gemeenschap. Op deze manier bouwt FunX mee aan een een inclusievere samenleving waarin het belangrijk is dat je openstaat voor elkaar en weet dat het oké is om je mening bij te schaven.

In ochtendshow Start, op de website en op socials van FunX staat een portret van de 27-jarige Dinesh centraal. Hij groeide op in Rotterdam-West waar hij de meeste normen en waarden van zijn vrienden op straat meekreeg. Zo leerde hij als kind om niet geassocieerd te willen worden met homoseksualiteit en sloot queer-jongeren buiten of schold ze uit omdat zijn vrienden dat ook deden. Later is hij door zijn werk als producer vaker in contact gekomen met queer-personen. Hij maakte de nodige persoonlijke ontwikkeling mee om in te zien dat het niet oké is om mensen anders te behandelen vanwege hun geaardheid.

In de middagshow spreken de dj's met een jongere wiens familie de coming-out in eerste instantie niet accepteerde, maar later is bijgedraaid.

Ook is FunX aanwezig tijdens de Pride Walk, waar naast een reportage ook portretten worden gemaakt van jongeren uit de queer-gemeenschap.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle FunX-artikelen rond Pride.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws