Dj Spliph: Peukie?

Partyscene Redactie | 1 januari 2010
blogs

Barre tijden of mooie tijden de afgelopen periode...

Met de wetenschap dat het jaar er (bijna) op zit en de laatste paar maanden van het jaar je altijd het beste bij blijven denk ik toch wel barrrr...
Spliph
Zoals jullie weten ben ik resident dj van de Electric Trash avonden in het Haarlemse Patronaat: Patronaat’s eigen Rock ’n Rave circus wat ongeveer 1x in de anderhalve maand plaatsvindt. Wanneer het Rock ’n Rave circus van de jubilerende Joost van Bellen 't Patronaat aandoet is het dan ook een soort van must do om te checken wat dat circus wel niet inhoudt en of het muzikaal zo heftig is als wordt gezegd.

Er is genoeg geschreven over de inhoud en het Rock’n Rave circus is een van de meest succesvolle tours geweest in clubland dit jaar dus dat zegt genoeg.

Jammer alleen dat wanneer je, zelfs verkeed en beschminkt en goed gestemd, we waren in een ontzettende goede feest mood, je je ‘eigen’ tent wordt uitgezet na een schamele 25 minuten.. Jawel ook het rookverbod heeft mij getergd en je vraagt er ook om als je een peuk opsteekt in de grote zaal...

Hoe het rookverbod ook wordt bevonden door de overheid, het club en poppodium publiek etc.. soms wil je gewoon een peuk opsteken zonder erbij na te hoeven denken in welke ruimte dit wel en niet mag... Jammer eigenlijk dat ik er een column aan moet wijden... Eigen schuld, dikke bult.. ??

Fijne plek om te mogen draaien dit jaar was absoluut Doornroosje in Nijmegen. Na in februari van dit jaar daar voor het eerst te hebben gedraaid stond ik afgelopen oktober opnieuw geprogrammeerd in de kleine zaal. Full Spectrum host de kleine zaal die avond met in de grote zaal Slam en Secret Cinema. Ondanks dat een flinke 100 kilometer vandaan Nijmegen het ADE huis hield in Amsterdam was het in Doornroosje behoorlijk druk en iedereen goed gestemd. Mijn set in de kleine zaal werd enorm goed ontvangen en dan bedoel ik vooral het feit dat de energie die ik in mijn dj sets stop een enorm energiek publiek teweeg bracht. Supertof en tot aan het teruglopen naar mijn auto aan toe bleven de mensen enthousiast.. thanks Nijmegen en jullie rookhok mag er ook zijn!

Goed nieuws is er ook op boekingsgebied. Vanaf 2010 zal Full Spectrum waken over mijn boekingen, iest waar ik enorm blij mee ben en ik ben in zeer goed gezelschap.. check fullspectrum voor meer info.

Muzikaal 2009 was een goed jaar met nog meer nieuwe namen, producers die nieuwe muziek droppen, Djedotronic...een van de vetste producers van dit moment, wat mij betreft..Bibio, Fuck Buttons maakt de plaat van het jaar, Mr. Ozio is terug van nooit weg geweest, Joy Orbsion, Dusty Kid, Boysnoize gaat terug naar de roots van de acid en techno en zijn label bloeit als nooit tevoren..Om te bewijzen dat dit zo is starten we op 9 Janauri een nieuw seizoen van Electric Trash met niemand minder dan D.I.M....

Wil je daar bij zijn ? Stuur een mail naar dj_spliph@hotmail.com en laat weten wat je favoriete plaat van D.I.M. is en wie weet krijg jij de 2 gratis kaarten! 

En nog wat highlights uit 2009:

1. the Gaslamp Killer – live@Lowlands

2. Boys Noize – Power 

3. Doves – Kingdom of Rust 

4. Fat Freddy’s Drop – Dr.Boondigga & the Big BW 

5. Mayer Hawthorne – A Strange Arrangement

6. Moderat – Moderat

7. Bibio - Ambivalence Avenue

8. Baskerville – Foghorn Leghorn

9. Djedotronic – James

10. Fukkk Offf – Love Me Hate Me Kill Me 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws