Lang leve Tiësto!

Partyscene Redactie | 20 maart 2007
blogs

Adembenemend concert, ondanks de muziek

Jack Undercover, bekend van de jaarlijkse Gouden Kabouter Awards, schrijft op zijn weblog DJ Fanclub met een flinke scheut ironie over de dancescene. Vanaf heden is hij ook geregeld te bewonderen op Love2Party. Om te beginnen met de ervaring die hij afgelopen vrijdag opdeed op Schiphol.

Amsterdam - Schiphol, 20-3-2007

 

Afgelopen vrijdag startte de wereldtournee van ‘ons aller’ Tiësto.

En waar kan die beter beginnen dan op Schiphol? Precies!

TOPPIE!!!

Om bij het einde te beginnen, het was helemaal top!!!

Maar, okay, laat ik toch maar bij het begin beginnen.

Ticket?

Ik kreeg vorige week een uitnodiging in de bus in de vorm van een vliegticket. Ik kijk nog raar op, want ik heb geen reis in het verschiet staan en reis meestal met e-tickets. Ik lees het ticket en wat blijkt? Het is een vipuitnodiging voor een optreden van Tiësto.

Lol!

Superleuk, dat ie aan mij heeft gedacht! Op de vrijdagavond wordt er bij huize Undercover aangebeld. Ik doe open en er staat een chauffeur voor de deur die zegt dat ie mij naar Schiphol gaat brengen. Nee, niet de limo, maar een Schipholtaxi. Ik lig al redelijk in een lachstuip.

          Tiesto en Jack Undercover: friends for life          

Binnenkomertje.

Op schiphol aangekomen gaan we richting P2 en stoppen bij een bagage afhandelinghal. Die loop ik binnen: WAUW, op de bagage-lopende-banden staan enkel en alleen dj-platenkoffers (Flightcases) met stickers met de naam Tiësto en de diverse bestemmingen van zijn wereldtournee. Dat ziet er geweldig uit!

Roken of niet roken?

En dit is nog maar de ontvangsthal. Hierna ga ik ‘inchecken’. Ik vervoeg me bij de balie: “Tiësto Wereldtournee” en een vriendelijke stewardess vraagt: “Roken of niet roken?” en even later “Window or aisle?”, om zich vervolgens te excuseren met de woorden, “Pardon meneer Underccover, ik zie het al, u zit op het vipdeck, business class. U kunt meteen door naar de paspoortcontrole. Prettige reis en een fijn concert!”.

Boete?

Tering, ik ben nog geen vijf minuten binnen en de lol kan al niet meer op. Hoe moet dit verder? Paspoortcontrole!

In de week dat de marechaussee van Schiphol staakt, heeft de organisatie met de stakende beambten een grote grap bedacht. De marechaussee controleert de kaartjes (‘tickets’) alsof het paspoorten zijn. Goeie grap, denk ik, terwijl ze ook naar mijn paspoort vragen. Gelukkig heb ik die op zak (Je weet maar nooit...) en na controle in de computer zegt die grappenmaker ineens, “Sorry meneer, ik kan u niet doorlaten, want de naam op het ticket (Jack Undercover) is niet dezelfde als op uw paspoort (echte naam) en bovenal staat er nog een boete van u open.

Grote grap?

Nou houd ik best wel van een grapje of practical joke, maar nu zweet ik peentjes. Het zal me toch niet gebeuren, dat ik dit exclusieve optreden van goede vriend Tiësto ga missen, om zoiets onbenulligs als een boete? En nee hoor, ik trap er met beide poten in. Het is dus toch een grap. En een goeie ook.

Decor... mooooiii!!!

Huppekee, naar binnen, en wat een mooi decor?! Het hele plafond van die immense hal hangt vol met koffers en tassen. Die zijn aan staalkabels gehangen die kriskras door de hal ronddraaien, zodat het lijkt alsof het een bagagehal ‘op-zijn-kop’ is. Schitterend!!! Overal rijden stewardessen rond met van die vliegtuigkarretjes met ’taxfree’ sigaretten, parfummetjes en drankjes. De acteurs die met tassen door de hal op zoek naar gate zus en zo zeulen, zijn ronduit hilarisch. Groepen Japanners op zoek naar de keukenhof, maar ook een man met ski’s op zijn nek op zoek naar Swissair. Je verzint het niet. Of: Wie verzint zoiets? (Misschien Endemol: Tiësto, The Musical?)

          Tiesto krijgt van boeker Anna een paar sneakers kado als dank voor zijn memorabele show          

Let's GO!

Alles is in stijl van het unieke optreden van ’s lands grootste exportproduct naast XTC: de bar, de toiletten zelfs met grote ‘verboden te roken’ signs en rookmelders. Maar ook Tiësto’s show doet een geweldige duit in het zakje: De zaal wordt ineens donker, er klinkt gejoel. Een mysterieuze speakerstem roept iets van welkom, geeft safety-instructies en meer van die ongein. Daarna floept het ‘fasten your seatbelts’ lampje uit en begint ‘de hoofdfilm’.

747

We zien Tiësto op het grote scherm als piloot op een Boeing 747 over de wereld vliegen. Hij vliegt richting Europa en Nederland komt in zicht. Hij vliegt direct naar Amsterdam, Schiphol. Hij maakt een scherpe bocht rakelings over parkeerterrein P2, en vliegt recht op onze bagagehal af. Op het podium komt plotseling de neus van een Boeing (Van papier-maché of zoiets) door het piepschuimvideoscherm heen. Vuurwerk gaat af en als de rook optrekt staat Tiësto op een trap bij het vliegtuig. Hij komt ongedeerd, in een mooi pilotenpak met pet, en breed lachend de trap af. Het publiek is uitzinnig!

(...)

Hier wil ik het bij laten. Het was een avond om nooit te vergeten, en afgezien van enkele grappen tijdens de set van Tiësto’, zoals: ‘Last Call for Mister Tiësto for Londen, You’re plane is leaving” en een geweldig ballet van stewardessen, was het muzikaal het gebruikelijke wat we van Tiësto gewend zijn. Vul zelf maar in. (Ja, smaken verschillen...)

Lang leve Tiësto!!!

Jack Undercover

 

PS: Helaas geen foto’s, want foto’s nemen was verboden. Begrijpelijk, want deze show moest wel een verrassing blijven. Dus, allemaal onze mondjes dicht, we houden dit verslag, ‘onder ons’!

DJ Fanclub

Jack Undercover binnenstebuiten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws