De 10 van ... Estroe en Paul Hazendonk

Partyscene Redactie | 24 februari 2012
blogs

Fijne diepheid, catchy vocaal en een dikke drive!

Berwick Street (Soho, London)

In bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt vaak niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Estroe en Paul Hazendonk.

Het is een jaarlijkse traditie geworden: Estroe en Paul Hazendonk die hun krachten bundelen en gezamenlijk hun verjaardag vieren met een feestje. Ook dit jaar is het weer raak en is de intieme ondergrondse technokelder genaamd Vuig in het centrum van Rotterdam de locatie op zaterdag 25 februari. Welke platen laten de twee zeker voorbij komen in hun sets?

De 10 van ... Paul Hazendonk

1. Pig & Dan - Pollerwiessen [Herzblut]

Ik vond ze nog wel eens wat wisselvallig, maar de laatste tijd kunnen Pig & Dan geen kwaad doen. Deze nieuwe single op het Herzblut label van Bodzin is ook echt weer helemaal in mijn straatje.

De titel track 'Pollerwiessen' maar ook de 'Saturn Storm' track die er op staan brengen mij qua feel gelijk terug naar Dimitri's legendarische Spiritual Tracks mix CD', warm en vol.

2. PHM - Spotless Mind [Strange Town Recordings]

Dikke dikke dikke hit dit! PHM zit in de lift lately. Relatief onbekende producer uit Bulgarije, maar wat mij betreft komt daar snel verandering in.

Paul Hazendonk 3. Ripperton - For All The Wrong Reasons (Skudge remix) [Tamed Musiq]

Ik ben niet helemaal van de dub techno, maar voor de tracks en remixes van Skudge maak ik graag een uitzondering omdat ze altijd de funk en diepte brengen.

Deze remix voor Ripperton is daar het ultieme voorbeeld van, dikke plaat.

4. Blunt Force Trauma - Lunar Cycle [Manual Music]

Onbekende artiest zo op het eerste gezicht, maar achter Blunt Force Trauma schuilt niemand minder dan Barry Jamieson, co-producer van Sasha ten tijde van zijn Involver 1 en 2 periode.

Ben er erg trots op te vermelden dat ik het debuut album van zijn Blunt Force Trauma project later dit jaar mag gaan releasen op Manual Music.

Deze track komt van de eerste single waar ook een dikke Max Cooper remix opstaat. Verwacht de komende maanden ook remixes van o.a. Henry Saiz en Cora Novoa to name a few.

5. Floris Regoort - Actual Friend [Hey! Records]

Trackje van Michel de Hey's nieuwe compilatie door 50% van Rauwkost: Floris Regoort.

Dikke dansvloor plaat, niets meer en niet minder.

6. Holger Star & Falko Niestolik - Waiting (Tim Xavier remix) [Micro.Fon]

Dit is wel echt mijn soort techno op dit moment. Niet te duister of recht toe recht aan, maar wel met een bepaalde diepte en drive. Topper!

7. Pig & Dan - Stronger [Yoshitoshi]

Nog maar eentje van Pig & Dan. Ik had deze eerlijkgezegd totaal gemist tot ik 'm in een setje van Miss Melera voorbij hoorde komen. Fijne diepheid, catchy vocaal en een dikke drive!

8. Pelacha - Funny Friends (Pablo Bolivar remix) [RedSonja Records]

Pablo Bolivar is een artiest waar ik ook al jarenlang heel veel van draai.

Hij weet vaak een fijne middenweg te vinden tussen deephouse, techhouse en proggy stuff, altijd warm en vol, maar zeer dansbaar.

Fijne remix ook weer dit!

9. Nicolas Masseyeff - Mugen [Herzblut]

Als je deze plaat nog niet kent of nog nooit gehoord hebt dan heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk onder een steen verscholen gezeten.

Dikke hit die het iedere keer weer doet. Lekkere overstuurde 'wah wah' in de break ook :)

10. Rich Curtis - Open Other End (Paul Hazendonk's Manual remix) [Sudbeat]

Ja ik weet het, iets van jezelf charten is eigenlijk not done, maar daar heb ik in dit geval toch even maling aan :)

Ik vind het echt een dikke eer dat Hernan Cattaneo mij gevraagd heeft een remix voor zijn label te doen, heb 'm net af en ga 'm zaterdag voor het eerst draaien!

Waar houdt je je momenteel mee bezig?

Naast draaien en produceren/remixen run ik mijn eigen bedrijfje Manual Music, waar ik de labels Manual Music en Stolen Moments run en waar diverse andere labels onder vallen (o.a. Cinematique, Melomane etc). Ik ben programmeur van Karavaan Beachclub in Scheveningen waar ik ook mijn eigen Manual at the Beach feestjes organiseer en ik zorg voor de digitale distributie van zo'n 70 labels (o.a. Trouw, Margot Records, Outside The Box, Nightbird Music etc) Samen met Qbical en Robin van Cinematique host ik de maandelijkse radio show Manual Movement bij XT3 Techno Radio en ik doe maandelijks een exclusieve mix voor mijn 'Hazendonk FM' show op Proton Radio.

Waar draai je de komende tijd?

Om te beginnen dus a.s. zaterdag tijdens het verjaardagsfeestje van Estroe en mij in de Vuig in Rotterdam. In Maart draai ik in Duitsland (Opium Club in Essen), Engeland (Round Hours in Bristol) en in de Amsterdamse Club NL + heb diverse radio gigs waaronder Dance Department op Radio 538 en natuurlijk onze eigen Manual Movement show bij XT3 Techno Radio. Voor Frisky Radio heb ik een speciale 'artist of the week' 2 uurs set opgenomen die ook in maart gaat komen. In april begint het strand seizoen alweer en dan ga ik als resident aan de slag bij De Karavaan in Scheveningen waar ik onwijs veel zin in heb!

De 10 van ... Estroe

1. Norken & Deer - Shoot the sun (Dwig remix) - Laut & Luise

Martin Hirsch aka Deer heeft op mijn Elemental Assets album op Connaisseur een prachtige remix gemaakt van Le Flaneur, destijds als Rottler und Deer. Hij was zo vriendelijk om me een promo te sturen van zijn nieuwe release op Laut und Luise en ik was meteen verliefd. Voor deze chart heb ik de Dwig remix gekozen omdat ik die het meest draai maar de rest op die release is ook prachtig.

2. Dato - Bangkok - Mullet Records

Getipt door mijn vrienden van Duplex die weten dat ik ooit een disco meisje was. Echt een heerlijke disco plaat om vrolijk van te worden.

3. Perthil & Aerts - 1492 (Gabriel Ananda remix) - Society 3.0

Zo'n grappige plaat dit, ik twijfelde ontzettend of ik hem zou branden om te draaien, hij is nogal apart en over de top maar de eerste keer dat ik hem draaide explodeerde de dansvloer en nu is het een van mijn favorieten.

4. Decoside - Disorder (Fluxion Remix) - Eclipse Music

Gewoon een hele mooie opbouw plaat.

Estroe 5. Bocca Grande - Even If (Morning Factory Remix) - Rebirth

Prachtige piano, het origineel draaide ik al maar nu ben ik helemaal into de Morning Factory remix. Hij is eigenlijk te langzaam voor mijn sets maar voor de EevoNext podcast waar ik vaak muziek gebruik waar je ook lekker thuis achter je bureau naar kan luisteren gebruik ik hem zeker.

6. Nicson - Hands Out - Flumo

Ik had deze getypeerd als 'tussenplaatje' maar eigenlijk doe ik hem daarmee te kort. Toffe groove in deze plaat en subtiele opbouw.

7. Dan Grain - Falow Blue - EevoNext

Op ons label EevoNext hebben we een paar nieuwe Nederlandse artiesten getekend waaronder Dan Grain. Hij heeft een release gemaakt geinspireerd op Bob Ross waarvan Falow Blue mijn favoriet is.

8. Nadia Struiwigh - Dimension - Cinematique

Nadia is erg goed bezig met haar producties, wij hebben haar ook getekend op EevoNext. Maar eerst een release op Cinematique van haar. Dimension is duister en diep en tegelijk heel mooi. Het doet me in de verte denken aan mijn held Monolake. Ik vond het dan ook een eer om deze te mogen remixen! Komt uit op 3 april.

9. Heiko Laux - Polyrythm(HLX Dub) - Rejected

Samen met de terugkeer van techno op de dansvloeren lijkt Heiko ook wel een comeback te maken. Supertrack dit, op Rejected, een van mijn favoriete labels.

10. Ray Kaijka - Triple - Kanzleramt

Bijna alles wat Ray tegenwoordig maakt vind ik goed, zijn klankkeuze en combinatie met sterke ritmes is gewoon helemaal mijn ding. Precies het soort techno wat ik altijd vet heb gevonden.

Waar houdt je je momenteel mee bezig?

Mijn leven bestaat uit muziek, muziek en muziek :-) Het runnen van EevoNext wat lekker gaat met ook vinyl releases in het verschiet binnenkort.

Verder natuurlijk mijn eigen producties en remixen. Er komt erg veel uit in maart en april op labels als Proton, Night Drive Music, EevoNext, Perspective Digital en Counter Intelligence.

Dj-en doe ik op toffe plekken en verder ben ik prive les Ableton aan het geven, vooral gericht op het uitleggen van de basis van Ableton en het creatieve deel (arrangeren, hoe maak je een track af)

En met Estafête, mijn samenwerking met dj Lin en Monica Electronica hebben we ook leuke boekingen in het verschiet met als eerste dit weekend natuurlijk de set op Paul en mijn verjaardagsfeest in Vuig.

Waar draai je de komende tijd?

Komende weken draai ik in Rotterdam, Groningen, Duitsland en Rusland en dan in april tijdens het 15 jarig bestaan van Awakenings in de Gashouder waar ik me erg op verheug.

Paul Hazendonk & Estroe B-Day 2012

Vuig Rotterdam, Kruiskade 26

zaterdag 25.02.2012

Entree: 7 euro

Line-up: Estroe, Monica Electronica, DJ Lin (aka Estafête), Paul Hazendonk, Nadia Struiwigh, Joe Manish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws