De 10 van... Juha en Aardvarck

Partyscene Redactie | 2 september 2010
blogs

“De beste manier om de dansvloer te elektrocuteren”

De 10... van Juha en Aardvarck


In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van …Juha en Aardvarck.

Ook voor de derde editie van het Viral Radio Festival 2010 op 3 en 4 september, haalt dj en organisator Juha van ’t Zelfde de beste experimentele electronica en dubstep naar Trouw en Het Bimhuis. Naast gevestigde namen als The Gaslamp Killer, Gonjasufi, Aardvarck en Cinnaman, zijn o.a. ook de jonge Hyperdub-heldin Ikonika en de nieuwe aanwinst op het Flying Lotus' Brainfeeder label, Ras_G, van de partij.

Als voorproefje op aankomend weekend vast de favoriete tracks van Juha en Aardvarck (a.k.a. Mike Kivits). De laatste zat helaas wel midden in de ‘festival liveset-stress’ en had daarom geen tijd meer om zijn muzikale keuzes toe te lichten…

De 10 van Juha (in willekeurige volgorde)

1 Nosaj Thing – ‘Voices’ (Dorian Concept remix) (nog unreleased)

Ik weet niet zeker wanneer deze verschijnt, maar als het nog dit jaar is doet ‘ie met gemak mee met de verkiezing van beste track van het jaar. Mijn Oostenrijkse kapselbroer heeft zich voor zijn studie verdiept in een 17e eeuwse barokcompositie met deze remix als eerste resultaat. Waanzin.

Juha van 't Zelfde2 Gonjasufi – ‘Made’ (Warp)

Vermoedelijk mijn favoriete artiest van 2010, samen met the Gaslamp Killer, die het grootste deel van zijn Gonjasufi’s debuutalbum op Warp heeft geproduceerd. Eigenlijk kan ik elk nummer noemen, maar ‘Made’ hoor ik het meest, zelfs wanneer ik er niet naar luister: op de fiets, in de tram, in de supermarkt.

3 Blue Daisy – ‘Scars’ (unreleased)

Ik weet helaas veel te weinig van hem, maar ben een groot fan. Hij heeft diezelfde overstuurde drums en synths als Ras_G en Matthewdavid. Vraag me niet waarom ik dat zo mooi vind, want ik heb het antwoord niet. Het zal wel iets te maken hebben met een behoefte aan het niet begrijpen.

4 Rustie – ‘Neko’ (Warp)

Samen met Hudson Mohawke onnavolgbaar Schots talent. ‘Neko’ lijkt Rusties antwoord op Hudmo’s ‘Fuse’. Ik kan niet wachten op zijn live-optreden bij ons in december.

5 Phonophani – ‘Mendel’ (Rune Grammofon)

Espen Sommer Eide is een helft van het muzikale doe-het-zelf-duo Alog, uit het verste noorden van Noorwegen. Onder de naam Phonophani brengt hij zijn eigen werk uit. ‘Kreken’ is zijn nieuwste album, en het nummer Mendel is emotioneel als het beste werk van Björk en Morton Feldman. Hij komt op 21 oktober op Hyperrhythm in het Bimhuis.

6 Autechre – ‘Y7’ (Warp)

Ik draai in 2010 veel horizontaler dan voorheen, toen ik me meer bezighield met dubstep en beats (die veel verticaler zijn). Ik keer voorzichtig terug bij allerlei interpretaties van techno en jungle, waar ik ooit mee begon. Dit nieuwe nummer van Autechre is daar een voorbeeld van.

7 King Midas Sound – ‘Goodbye Girl’ (Kuedo remix) (unreleased)

Sinds Jamie Teasdale van Vex’d een solocarrière begonnen is (eerst als Jamie Vex’d en nu als Kuedo) heb ik nog geen nummer van hem gehoord dat me niet raakte. Als dj is hij te gek, één van de technisch meest begaafde en muzikaal smaakvolste. Komt hopelijk dit jaar weer langs bij ons in Trouw.

Viral Radio Festival 20108 Digital Mystikz –‘Eyez’ (DMZ)

De beste manier om de dansvloer te elektrocuteren. Mijn favoriete dubstepproducer en dj vanaf dag 1 en ook mijn eerste boeking in Lantaren/Venster in 2006.

9 Monky – ‘Badman Nigiri’ (Robox Neotech)

Een nog relatief onbekende producer uit Cardiff (Wales) die zich met deze track in de hoek van Rustie, Joker en Zomby plaatst. Waanzinnige melodie die lijkt te zijn gespeeld op een Sega Megadrive.

10 Juha & Darco Cezveciyan – ‘Kenny Larkin’ (unreleased)

Een eerste voorzichtige stap richting produceren. Ik werk samen met mijn muzikale evenknie Darco Cezveciyan, maar doe eerlijk gezegd op dit moment niets anders dan naar hem luisteren en reageren op wat hij speelt. De eerste track die op Soundcloud is belandt is ‘Kenny Larkin’. Ingetogen machinemuziek, waarvan ik dacht dat Kenny Larkin ‘m mooi zou kunnen vinden. Wie weet. Het is in ieder geval een so(m)bere Detroitsfeer, ergens in een nabije toekomst.

Waar draai je de komende tijd?

Aankomende vrijdag en zaterdag draai ik in Trouw en het Bimhuis tijdens ons derde Viral Radio Festival. Met Gonjasufi, Gaslamp Killer, Ras G, Darkstar, Aardvarck en nog veel meer. Ik kijk er erg naar uit. Verder nog op verschillende dingen in dubstepcontext, maar ik kijk ernaar uit om weer op een techno- of jungleavond te draaien. En als alles lukt ga ik met Dimlite op tour in Amerika in januari, met hulp en support van Gaslamp Killer en Daedelus.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Ik organiseer op 21 oktober tijdens het ADE een nieuwe Hyperrhythm, in het Bimhuis. Dit is de opvolger van ons programma op North Sea Jazz. In het Bimhuis staan Phonophani, Oval en Mike Slott live. En op 23 oktober doen we iets bijzonders op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Dit doe ik vanuit ons bureau Non-fiction, waar we ons bezig houden met culturele innovatie.

AardvarckDe 10 van Aardvarck

1 Dorian Concept – ‘The Splashh’ (Nod Navigator)

2 John Coltrane- ‘Dedicated To You’

3 Aardvarck – ‘Choice’ (album) (Eat Concrete)

4 Shlomo-‘Shlomoshun Deluxe’ (album) (Friend of Friends)

5 Benny Sings – Demo nieuw album

6 James Blake – ‘Postpone’ (R&S)

7 Waka Flocka Flame – ‘Head First’

8 Fennesz- ‘Château Rouge’ (Touch)

9 Red Cell- ‘At The Edge’ (B12)

10 U Roy – ‘Chalice In The Palace’ (Virgin)

Waar draai je de komende tijd?

In september sta ik op het gratis Fuck You Were From Eindhoven Festival, op Gogbot Festival in Enschede en op Robodock 2010 met Rednose Distrikt. In oktober draai ik bij Strawberry Earth Wonderland in Trouw en met Rednose Distrikt op Source Speciaal in Trouw (georganiseerd voor de mensen die een kaartje hadden voor de afgelaste tweede dag van Source Festival, afgelopen zomer, red). Verder in november op de opening van de museumnacht in het Tropenmuseum.

Waar houd je je nog meer mee bezig?

Mijn nieuwe album ‘Choice’ is net uit op Eat Concrete en ik ben nu druk bezig om mijn liveset voor Viral Radio Festival voor te bereiden.

Meer info over Viral Radio Festival en introducties van andere artiesten uit de line-up vind je hier.

Website Juha

MySpace Aardvarck

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws