de 10 van ... David Wolff en Corne Baas

Partyscene Redactie | 8 april 2010
blogs

Het feest moet weer terug op de dansvloer

Soho

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... David Wolff en Corne Baas.

De Utrechtse boys David Wolff en Corne Baas hebben een aanstekelijke mix van funky techhouse en swingende minimal afgeleverd. “Het feest moet weer terug op de dansvloer,” vindt het duo. “Sommige minimal dj’s hebben de neiging om te vervallen in maximaal gepruttel met minimale sounds. Dan begrijp je dat mensen alleen maar staan te praten op de vloer.”

David en Corne laten dit zeker niet gebeuren tijdens hun gigs. Beiden hebben een top 10 samengesteld van favoriete plaatjes. Een groot gedeelte hiervan is tevens te beluisteren in hun laatste mix die via deze link te downloaden is.

De 10 van … David Wolff  

 

Deze keer de 15 van ... David Wolff en Corne Baas.1. Barem - Heyday (Ronan Portela remix) [Foundsound Records]

Dit Argentijnse talent heeft met Heyday een heerlijke plaat gemaakt die erg geschikt is als goede opbouw in een dj-set, wanneer de boel eens lekker op gang gebracht moet worden.

2. Felix Neumann - Travelling (Jackspot remix) [Brise Records]

Felix Neumann levert veel leuke plaatjes af de laatste tijd. Vaak lekker voortrollend, funky en met hier en daar een trompetje. Toet!

3. Marco G, Amin Golestan - Deadpool (Pirupa & Pigi remix) [Audio Therapy]

Ik hou echt van plaatjes met een aansprekende vocal, die vervolgens telkens maar wordt herhaald. De melodie in het plaatje doet me elke keer weer aan een nummertje van vroeger denken, echter kom ik er maar niet uit welke plaat dat is. Anyone? Desondanks een heerlijke plaat die vette, opbouwende climaxen kent waarna het alleen nog maar los kan gaan in de zaal.

4. Marco Resmann - Sao Paulo Lights (Ramon Tapia's Second Punch remix) [Upon You Records]

Ramon Tapia heeft de plaat Sao Paulo Lights onder handen genomen. Deze man is sowieso al een held met eigen, moddervette producties. Maar ook hier heeft hij weer een superplaat van gemaakt. Als je het verschil hoort tussen het origineel en deze remix, is het origineel als saaie sex en de remix als dikke porno!

5. Paolo Mojo - Alininha (Edu Imbernon remix) [Cr2 Records]

Ooooh wat een vette plaat is dit toch. Erg aanstekelijk en je krijgt al snel zin om mee te zingen, ondanks dat ik geen flauw benul heb van wat er gezegd wordt. Dit is hoe techhouse en minimal op een feestje is bedoeld naar mijn mening. Lekker losgaan, hoppa!

6. Super Flu- Didschn

Feliks Thielemann en Mathias Schwarz, beter bekend als Super Flu, zijn in een korte tijd uitgegroeid tot ware helden. Elke plaat is raak, waarbij originele sounds naar voren komen. Ook deze plaat is zo'n plaat. Vage maar erg coole vocals. En dan die melodie... Geniaal! Check ook hun clip van het nummer Oktavlachs, zieke shit haha. Zeker even kijken als ze 29 mei in de Poema komen.

7. Hector  Couto – La Vida

Een diepe, zuigende bass met Zuid-Amerikaanse stemmetjes. Voor mij de ideale combinatie. Niet te stoppen.

8. Dreamtime, Olliver Mach –  Latinos

Net nieuwe plaat. Dat deze gasten uit Brazilie komen is wel te horen aan hun sound. Vroeger was er samba techno, maar dit is wat mij betreft samba minimal hoor. Dikke plaat met lekkere pianosounds en een opzwepende melodie.

9. Hermanez - Soms [Leena Music]

Beste plaat wat mij betreft van Hermanez tot nu toe. Vooral de laatste 4 tellen van een climax zijn geniaal, wanneer hij de vocal erg vet inzet. Ook een duidelijke right cymbal (doet denken aan de 909!) op de juiste momenten waardoor de plaat nog meer wordt voorgestuwd. Top plaat!

10. Lemos - Nice & Clean [Cecille Numbers]Wat een geile plaat levert Lemos hier af zeg. Wat een dynamische plaat met dikke vocals, lekkere bass, hypnotiserende geluidjes. Alles zit erin en de plaat blijft boeien tot de laatste seconde. Al een tijdje echt mijn favoriete plaat. 

De 10 van … Corne Baas

 

1. Ronte Monte Mo - Katrin Malt [Monaberry]

Zware bassen, daar hou ik van! Dit gecombineerd met dikke climaxen en perfecte vocals maakt het een top plaat..

2. Hanne & Lore - Am Trimm-Dich-Pfad [Superfancy Recordings]

Dit deuntje heb ik al dagen in mijn hoofd zitten, gewoonweg een heerlijk plaat. Origineel en catchy.

3. Julio Aguilera - Callin'  [Duna Recordings]

Deze onbekende producer heeft nog weinig tracks op z'n naam staan, maar dit swingt echt de pan uit! Vooral na de climax is het helemaal los gaan.

4. Luca Albano & Luca Benardi - Mosquito (Hermanez remix) [Nulogic Recordings]

Lekkere beukplaat! Laat de dansvloer letterlijk trillen door de diepe bass die te horen is in dit nummer. Dit alles aangelengd met een sausje van tropische stemmetjes. Bon appetit!

5. David Pher & Sirak - Danzar [VIVa Music]

Wederom zo'n plaat die dagen lang in mijn hoofd blijft zitten, de vocals maken deze plaat gewoonweg helemaal af!

David & Corne in club Poema

6. NTFO - Nevermind [Sintope Digital]

Dit Roemeense duo brengt de laatste tijd veel leuke plaatjes uit op Beatport. Trommels en een heerlijke basslijn, prima combinatie.

7. Kaiserdisco - Cailon [MBF]

Weer zo'n perfect duo. Met de aanstekelijke bassen en trippende vocals, staan deze gasten hoog op mijn 'to see'-list. Met hun dikke producties laten ze niemand op de dansvloer meer stil staan.

8. Guiseppe Cennamo - Break My Carillon [Carillon Recordings]

Treinen! Simpelweg een heerlijke plaat met perfecte basslijn. En maar door en door...

9. Carlo Lio - Chapter 2 [Monique Musique]

Een lekkere plaat om uit je dak te gaan!

10. Super Flu - Oktavlachs [Monaberry]

Een van mijn favoriete artiesten van dit moment. Need I say more?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws