De 10 van … Risk SoundSystem & Diephuis

Partyscene Redactie | 19 september 2008
blogs

          Opzwepende shizzle! Deze rockt elke dansvloer!          

Platenrek op Berwick Street (Soho, Londen)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Risk SoundSystem & Diephuis.

In maart heeft de Rotterdamse Catwalk kennisgemaakt met een voor de club revolutionair partyconcept. Weg met die eentonige en zielloze beats zonder muzikaliteit; we brengen de S.O.U.L terug in de house! House, zoals het door de 'founders' ooit is bedoeld. Na de tweede editie in mei is S.O.U.L terug; de line-up is van hoogstaande kwaliteit, met gerenommeerde top dj's achter de decks. Zij zullen de pareltjes uit hun platentas tevoorschijn toveren om jou in extase te brengen. Soulful, jazzy, disco en funky house, maar zeker ook deep, Chicago en jackin' house zullen de revue passeren. Wat draaien de dj-formaties Risk SoundSystem en Diephuis eigenlijk?

 

De 10 van … Risk SoundSystem

 

1. The Sunburstband - Journey Into The Sun (Dennis Ferrer rmx)

Mr. Dennis Ferrer doet het gewoon weer! Hij maakt van de mooie, discofeel doorspekte originele track van Joey Negro en de zijnen, een monster voor de hedendaagse floor! Flarden van dromerige vocalen over een funky donkere baslijn met techy synth stabs, die doen denken aan de aloude disco toms! Killing! Past in élke set!

2. Risk SoundSystem - The Shower

Lijkt enigszins voor de handliggend; een eigen productie te draaien, maar de 'sexyness' en drive die in deze RSS-productie zit, wordt ook geroemd door dj's als Baggi Begovic, Lucien Foort, Ron Carroll en Mr V. De track creëert in the underground, waar die nu een tijdje in circuleert, veel buzz!

3. Afefe Iku - Mirror Dance

Ook uit de school van Yoruba zit deze pakkende drijvende housey track met de mooie herkenbare xylofoonmelodie, al maandenlang in de tas en de mix van RSS. En daar zal die waarschijnlijk nog maanden vertoeven.

4. Osunlade - Momma's Groove (Jimpster's Slipped Disc mix)

De originele track wordt door Jimpster met een wiggly funky bass en nice driving synths en crowd-sounds voorzien van iets meer body voor de vloer. Maar zoals Osunlade in de track zegt: “Though the rhythm has changed the spirit stays the same.” Big up to Osunlade en Jimpster.

5. Robin Thicke - Magic (RSS Radio Bounce)

Check deze track in de sets van RSS! RSS-producer Ro komt met een verrassend sprankelend en hedendaags Europees, klinkende houseremix, die desondanks de soul van de originele track behoudt. Big tune!

 

Risk SoundSystem

6. Mike Dunn presents Mr 69 - Phreaky MF (Original Phreak mix)

Mike Dunn klinkt op deze track alsof de tijd is stil gestaan sinds the good old days. Duidelijk is nog niet of hij de track al die jaren op de plank had liggen of met dezelfde mindset als destijds heeft gewerkt. Feit is dat hij onder het alias Mr 69 zijn phreaky mind laat spreken en bij menig lady (en wellicht ook heer) het schaamrood ofwel de blosjes van excitement op de kaken laat verschijnen. En dit allemaal op een oldschool bpm rond de 120 en een lome voortdrijvende funky groove! "I don't wanna be a freak but I can't help myself!"

7. Elements Of Life ft. Lisa Fischer & Cindy Mizelle - Into My LIfe (dub mix en dub mutes mix)

Louie Vega is helemaal terug met deze track zoals alleen hij dat kan. Mooie vocals en adlibs over een diepe productie. Sweeeetttt!

8. Mr V - Circle Track

Van Mr V's ‘Tales From The Deepside' EP is 'Circle Track' de deepste en meest funky, housetrack. Zo'n plaat waar je in je set alle kanten mee op kan. Nice!

9. Pulse - The Lover That You Are (Marlon D & George Mena Deep mix)

Ai ai ai ai, deze alltime classic heeft in zijn nieuwe jasje door de heren Marlon D en George Mena een bijgewerkt deeeep gezicht gekregen voor de hedendaagse vloer. Maar de 'feelgood' en soul van 'back then' zijn behouden in de plaat en die heeft zich daardoor rechtstreeks een pad gebaand naar de cd-mappen en sets van RSS!

10. Groove Armada ft Angie Stone - Feel The Same (Muthafunkaz Love remix) ex aequo met KayCee vs Frankie Feliciano - Let You Go

Dj Spen kan met zijn hoge kwalitatieve productie v/d laatste tijd niet ontbreken in een lijstje van RSS natuurlijk. In dit geval is gekozen voor de remix van Groove Armada, maar dat had net zo goed de nieuwe remix van Love Hangover (Diana Ross), Higher van Torre, Up To You van The Jinks, Find Our Way van Key To Life of de diverse (re)mixes van It's So Easy van Spen zelf, kunnen zijn. It's all good!

De 10 van … Diephuis

 

1) Rocco - Someday (NJ Mix)

Diepe house zoals de echte liefhebber deze in een club wil horen!

2) Elements of Life feat. Lisa Fischer & Cindy Mizelle - Into My Life (Dub Mix)

Briljant! Diepe beats & bassen met heerlijke vocalen. Louie Vega blijft de laatste tijd vernieuwen!

3) Joey Negro - Love Hangover ( Dj Spen mixes)

Opzwepende shizzle! Deze Rockt elke dansvloer!

4) Osunlade - Momma's Grooves (Jimpster's Slipped Disc Mix)

RETE DIKKE BEATS! Erg strakke remix van deze klassieker van Osunlade, die Momma’s Groove als favoriete plaat beschouwde van zijn album Elements Beyond.

Diephuis in goed gezelschap

5) Ane Brun - Headphone Silence (Henrik Schwarz Remix/DF Noizy Edit)

Henrik heeft weer een topremix afgeleverd, met zijn typische geluid erin verwerkt. DOPE!

6) Mr. V - H.O.U.S.E

Hoewel ‘And I Know’ van dezelfde EP ook wel heel lekker is, gaan we toch voor de ouderwetse Mr.V sound die we zo lekker vinden. Goede vocal! Lekker rollende bassline met een ontzettend lekkere groove.

7) Gel Abril - Spells of Yoruba / Warir EP

Hoorde de Pastaboys deze track een tijdje geleden draaien en we dachten meteen ‘wat een dikke plaat!’. Lekker techy.

8) Leroy Styles & Albert Harvey - The Great Escape (unreleased)

Deze track is nog niet uit, maar houd hem in de gaten, want Leroy Styles en Albert Harvey leveren hiermee een topproductie af. Echt goede house uit ons eigen Rotterdam!

9) Boddhi Satva - Punch Koko

De man die opgroeide in Centraal Afrika brengt de laatste tijd erg veel uit bij verschillende labels. Hele mooie Afrikaanse house van een uitstekende producer!

10) Louie Vega ft. Johnny Dangerous - New York City

Echt een tekstueel hoogtepunt van Johnny Dangerous!

Waar draaien jullie de komende tijd?

Aanstaande vrijdag 19 sept. is er weer een nieuwe S.O.U.L. in de Catwalk in Rotterdam. Dit keer ook weer een top line-up met Risk Soundsystem, Cleon Macnack, Lenny Harmony & Nevil Rickard en wij.

De week erop zullen we present zijn bij de laatste aflevering van LOOKS na 2 succesvolle jaren en draaien we daarna in de Club Zonder Consessies tijdens King Kong. Daar zullen we zo diep mogelijk gaan en een hele gevarieerde set neer proberen te zetten waar al onze stijlen in terug komen.

4 oktober zal de Antwerpse Stereo Sushi haar deuren weer openen na een grondige verbouwing. We zullen draaien op de openingsavond samen met een 5-tal Belgische dj’s.

Waar houden jullie je verder mee bezig de laatste tijd?

Flyer SOULWe zijn gevraagd om deel te nemen in de Stereo Sushi Soundsystem. Het muzikale kader van Stereo Sushi op zaterdag zal voortaan verzorgd worden door de nieuwe Stereo Sushi Soundsystem. Nieuw, jong geweld als Vertigo, Hase, Diephuis (NL) en Ya’Mo vormen samen met oudgedienden Afroman en Timaxx voor de vaste Stereo Sushi sound: afro-vocal-deep-funky-tribal-soulful beats ‘n’ pieces. We zullen zo’n 2 zaterdagen per maand dus als residents draaien van de Stereo en hopen de SSSS verder uit te bouwen in België.

Naast het draaien zijn we (vooral BjazZ) ook bezig met produceren van tracks. We proberen ook veel muzikanten om ons heel te verzamelen om zoveel mogelijk dingen live te laten inspelen. Er liggen nog heel wat tracks op de plank die gemasterd gaan worden en er komt binnenkort een ep uit met 3 tracks op een van de labels van Kerri Chandler. Wanneer en welk label precies, daar zijn we nog niet helemaal uit.

 

S.O.U.L. ‘The Sound Of United Love’

Catwalk, Rotterdam

Vrijdag 19 september

Line-up: Diephuis, Risk Soundsystem, Cleon Macnack, Nevil Rickard & Lenny Harmony

Tickets: 10 euro

Diephuis Produkties

Risk Sound System

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws