De 10 van ... Bart van Rijn & Fabio

Partyscene Redactie | 23 juli 2008
blogs

Platenrek, Berwick Street - Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Bart van Rijn & Fabio.

Bart van Rijn en Fabio hebben zich het afgelopen jaar opgeworpen als promotors van de technosound in Den Haag, Met hun Stug-feesten programmeren zij steevast dikke technofeesten in het Paard en in de zomer vertoeven ze bij Naturel in Scheveningen waar zij een aantal gratis feesten organiseren. Aanstaande zaterdag is er weer een editie met ondermeer Dave Ellesmere en Steven Engelmann. Natuurlijk zijn beide residents ook aanwezig en vandaag delen ze vast hun tien favoriete zomerplaten met jullie.

De 10 van ... Bart van Rijn

1. Introvert/Oded Peled - Expectations "Orlando Voorn Remix" (Triangle Records)

Voorn blijft met deze remix lekker dicht bij het origineel en dat is heel slim. Orgineel is zéér goed, de remix nóg beter! Zeer catchy melodielijn, blijft dagen in je hoofd hangen.

2. Steve Rachmad - Surdosong (Ec Records)

Wauw, wat een track. Kippenvel! Groot soundsystem vereist tezamen met duizenden mensen die losgaan in de Westergas. Zó duidelijk herken je hand van Rachmad in dit nummer. Killer van de maand!

3. Kollektiv Turmstrasse - Holunderbaum (Musik Gewinnt Freunde)

Zakdoekjes tevoorschijn halen, dit is een emotioneel nummer. Een tranentrekker waar je toch lekker op kan dansen. Wanneer de viool inzet ga je extra hard spacen. Ik ga voor de orginele versie.

4. Bart van Rijn & FabioDXR - All The Same / Wonka (Klakson)

Ik zie zomer en mensen die buiten staan te dansen als ik deze plaat hoor. Gefeliciteerd, u bent de winnaar (na Surdosong, want dat is de killer van de maand. Oh, dat had ik al gezegd). Moderne disco met heel veel heerlijke geluidjes en die goddelijke melodielijn; waar is de disco, agent?!?!

5. Dave Angel - Medusa (Jericho)

Legende maakt weer een schitterende plaat. Laat deze van begin tot einde horen. Techno is gewoon heel fijn, Dave Angel bewijst het weer. Heerlijk diepe punchy kick, weinig tot geen melodie, 200% drive. De Ortin Cam remix op de achterkant is goed te doen, iets moderner jasje maar met net zoveel drive!

6. Attias - Organik (Rush Hour Ltd)

De broertjes Attias hier samen aan 't werk. Goeie builder! Niet voor niks ook verbonden aan het Planet E label, is goed te horen waar ze hun bouwstenen vandaan halen. Beetje bij beetje komt er wat bij om uiteindelijk een prachtig verbond te sluiten.

7. Stephane Attias - Program Change (Reincarnation)

Soortgelijke track als Organik, daarom dus ook in de Top 10! Echt een heerlijke, lange break zit hier in. Ogen dicht, spacen, dansen en genieten. Exact dezelfde formule, maar waarom zou hij het niet doen?

8. The Aztec Mystic - Aguila "Orlando Voorn Remix" (Underground Resistance)

Zag hem staan in het lijstje van Raymon Hollander. Kan ik gewoonweg niet genoeg van krijgen van dit soort tracks, heerlijk zomerse trip à la Orlando Voorn. Meer UR dan dit krijg je het niet, orgineel van Rolando móet je kennen!

9. Chymera - Ellipsis (Figure)

Is het techno? Is het trance? Wat is het? Het is gewoon weer een geniale track van onze Ierse melodie tovenaar. Iedereen vindt dit lekker, dat is de magische formule van dit nummer.

10. Tadeo - Reflection Nebula 056n "Substance Remix" (Apnea)

All hail Substance! Hij is weer uit zijn ruimteschip gestapt en heeft deze remix uit zijn hoge hoed getoverd. Al weer een paar maanden uit, komt in ieder geval voorlopig niet uit mijn platenkoffer. Je hoort de lasers echt duidelijk! Gevaarlijk daar in outer space.

Stug!

De 10 van ... Fabio

1. Peter Allen - I go to Rio (A & M Records)

Klassieker op en top! Track die bij het horen van de eerste geluiden al doet denken aan zonnige, witte stranden in Zuid Amerika.

2. Gibson Brothers - Que Sera ( Island records)

De gebroeders blijven het flikken om producties op hoog niveau te blijven maken en een 2008 remix is een feit.

3. Trafassi - Wasjmasjien (Trarecords)

De Surinamer met zijn skills. Zeer monotone maar lekker vibe. Uiteindelijk gaat het natuurlijk maar om één ding als je naar het strand gaat en daar heeft Trafassi gewoon gelijk: na het strand die handdoeken wasssszeeeennnn!!!!

4. George Baker Selection - Una Paloma Blanca

In de wandelgangen is vernomen dat Shlomi aber naast "Groove la Chord' van Aril Brikha ook de fluit-synths melodie van George heeft geript. Hopen dat het net zo'n sterke track wordt als het origineel.

5. Fats Domino - Blueberry hill ( Liberty )

Korte maar krachtige track die het publiek doet verenigen aan het einde van een avond/nacht ;)

6. Los del Rio - Macarena (RCA)

De dans is gerelateerd aan de tegenwoordige "minimal shuffle" die als een wervelwind over het Europese continent raast. Gegarandeerde "prime time" track. Toen al vooruitstrevend!

7. Wham! - Club Tropicana (CBS)

Origineel op Innervision records uitgebracht, maar CBS heeft het op zich genomen en brengt het nog steeds digitaal uit.

8. Gerald J. - Ticket to the tropics (WEA Records BV)

Do I have to say more? Wie wil er nu niet naar de tropen ;)

9. W. Kroes - Viva Holandia (Bootleg)

Dit voorjaar een enorme run op geweest tijdens een internationaal festival in Oostenrijk! Het viva springt er echt uit met een heerlijk plat hoogtepunt, en dat voor een zeldzame bootleg. Een must om te heben.

Stug in 't Zand10. Guillermo & Tropical Danny - Toppertje (Universal Music)

Deze track is in het genre "trein toppers". Als je het iets sneller pitched dan zijn de vocalen echt met iedere track te mixen.

Waar draaien jullie de komende tijd? /Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Uiteraard richten we ons op aankomend warm weekend Stug in 't Zand op strand van Scheveningen @ Strandclub Naturel, met Dave Ellesmere (drie uur set), Steven Engelmann, Bob Bishop. Entree Gratis! Aanstaande vrijdag zijn we uitgenodigd in de Bootleg in Rotterdam voor een Detroit night. Verder gaan we 1 augustus naar de Nature One-camping waar ADHD en NU! een eigen tent hebben geplaatst met talloze Nederlandse artiesten.

We hebben nog twee zomer Stug edities: Vrijdag 8 augustus zijn we geplaatst voor het zomerprogramma van het Paard van Troje "Zomergasten". We hebben Rauwkost uitgenodigd om eens op Haagse bodem hun kunsten live te vertonen. 17 augustus is er wederom een Stug in 't Zand met dit keer Edwin Oosterwal (drie uur set) , Stefanowitz , Neo V & Tony H ( Oslo). Ook op strandclub Naturel en gratis entree.

20 September staan we op een festival in Salerno Italie. Aankomend najaar/winter doen we vijf Stug edities in Den Haag verdeeld over het Paard van Troje en de Rootz. We proberen met het Stug-team ook een kleine ronde door Nederland doen. Sowieso staat CZC in Rotterdam in de planning en wat overige locaties in het zuiden en oosten des lands. Alles under construction ;)

Bart van Rijn

Fabio

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws