De 10 van ... Jesse Voorn & Jaimie Fanatic

Partyscene Redactie | 20 september 2007
blogs

Dit bounced als een gekke!

Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)

Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbijkomen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel op Love2Party. Aanstaande vrijdag viert Jaimie Fanatic zijn verjaardag in de Catwalk in Rotterdam, met ondermeer Jesse Voorn ook achter de draaitafels. Daarom deze keer de 10 van ... Jaimie Fanatic & Jesse Voorn.

De 10 van … Jesse Voorn

1. Armand van Helden – Playmate (Jesse Rose remix) (Southern Fried)

Tering, wat een kracht. Deze plaat is niet eens zo heftig, maar er zit een enorm lekkere groove in. Dit bounced als een gekke. De vocalen zijn echt te de bom, tegen het valse aan, maar meeslepend. Zorgen in de breaks zelfs voor een meezingmomentje. Klassieker in wording.

2. Calvin Harris – Merrymaking (Deadmau5 remix) (DJPro)

Heel housy, maar wel met enorme ballen. Origineel is al leuk, lekker jaren tachtig, maar die Deadmau5 remix rockt de pan uit. Zoveelste goede productie ook van Deadmau5.

Jesse Voorn3. Jesse Voorn – Here It Comes (Groove Fanatics)

Mijn nieuwe release, die in oktober uitkomt. Heeft een dope housegroove en grappige breakjes. Mensen zeggen dat de beat ergens aan de oude Daft Punk doet denken, maar dat had ik er nog niet uitgehaald.

4. Duke Dumont – When I Hear Music (Turbo Recordings)

Duke Dumont heeft Debbie Deb een flinke schop onder de kont gegeven. Met When I Hear Music had het zangeresje een bescheiden hit in de jaren tachtig en Duke Dumont heeft er nu een kick ass jackin’ versie van gemaakt. Stuiterende beats en opgechopte vocalen. Just as we like it.

5. Alter Ego – Why Not (Klang Elektronik)

Nieuwe track van Alter Ego, waarmee je de dansvloer gegarandeerd op z’n kop zet. Bizarre bliepjes en zuigende sounds. Nog steeds de ruige Alter Ego sound, maar ergens ook weer heel toegankelijk. Aan de ene kant heel retro, aan de andere kant enorm futuristisch. Alsof kriebelende geluidjes in je hersenen infiltreren. Blijft daar lekker hangen ook.

6. Carnival Trio – Song For Guido (Crookers remix) (CDR)

Crookers kun je scharen in het rijtje Switch, Solid Groove, Sinden en Hervé. Vette en morsige beats en rauwe electrosounds, op het schizofrene af. Deze gasten leveren de laatste tijd enorm frisse tracks af, die stuk voor stuk voer voor de dansvloer zijn. Stilstaan is geen optie. Shake that ass baby.

7. N’ Fa – Get Doh (fRew remix) (Vacation Records)

Oehoeee, nog zo’n fijne plaat. Strak, spannend en uiterst dansbaar. Hele coole combi eigenlijk van house en hiphop, die meer naar de house/funky tech-house neigt, maar dat is dus vanwege de remix. Erg lekker voor aan het begin van een set.

8. Popof – Alcoolic (AFU Records)

Per ongeluk tegenaan gerold en niet meer weg te denken uit mijn sets. Voor mijn doen heel minimaal, maar hij rockt als de neten. Prima doormixplaat ook. Ik heb hem lang geleden gekocht op Beatport, maar op de een of andere manier is hij daar snel weer vanaf gehaald. Ik kan hem nu nergens meer vinden. Ik had dus geluk.

Jesse Voorn9. Double 99 – Rip Groove (Cirez D remix) (Skint Records)

Uitmuntende Cirez D remake van het origineel uit 1997. Die track was destijds een van de anthems van de speedgarage, maar kan in deze remix denk ik net zo groot worden. Is al even uit, maar kom hem nog nergens tegen. Opzwepende housebeats met een electro randje.

10. Nina Lares – Wish You Well (House Moguls Stripped mix) (Nervous Records)

Good job van de House Moguls. De sexy vocalen van Nina Lares hebben een dikke ondersteuning gekregen van eersteklas housebeats. Een enorm funky plaat.

Waar draai je de komende tijd?

Op I Am Fool in de Catwalk in Rotterdam, waar Jaimie ook zijn verjaardag viert. Wordt denk ik ernstig gezellig. Verder in de Stalker in Haarlem, op een feest van het Filmfestival in de Winkel van Sinkel in Utrecht, Rush in de Effenaar, Framebusters in de Escape, het ADE en op uitnodiging van Yves Deruyter in Club Noxx, een nieuwe club in Antwerpen.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik spendeer een hoop tijd in de studio. Ik heb net een ringtone gemaakt voor de Dag van Respect, die op veel telefoons gaat komen. In oktober komen twee nieuwe releases uit: Here It Comes, op Groove Fanatics en Amplified To The Max/Exzit op Deal Records/Armada. En eind van het jaar moet ik ook nog Do It in de winkels liggen, een nieuwe track die net af is, waarvoor MC Boogshe de vocalen heeft gedaan. Verder leg ik de laatste hand aan een nieuwe track, waarop Janneke Riplet, van de Rotterdamse punkband The Riplets, gaat zingen. Ook wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website, die hopelijk begin oktober klaar is. Ik hou me ook nog veel bezig met Dance4Life, waar ik ambassadeur voor ben. Daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk lol hebben en zoveel mogelijk goede muziek checken. En dat is er veel de laatste tijd.

De 10 van … Jaimie Fanatic

1. Adam Sky vs Mark Stewart – We Are All Prostitues (Crookers Remix)

Switch, Herve, Trevor Loveys waren zowat de voorlopers op de nieuwe golf van jacking houseproducers (labels als Projexx deden het al jaren, maar zijn nooit zo populair geworden als deze heren). Desondanks wordt hun sound een beetje saai na een tijdje. Crookers zijn 2 gasten uit italie die de sound weer een stapje verder brengen en hoe! Deze remix is de beste cross over van house, jack en hiphop. DE inspiratietrack voor mij op dit moment en de parel in mijn sets.

Jamie Fanatic2. Martijn Ten Velden – Whoop Whoop

Ondanks de saaie beats waar de plaat mee begint - ze lijken op een paar standaard loops gepakt van een Hema sample CD - gaat de plaat over in een mega vette partykraker! KRS1 zijn stem is natuurlijk altijd een succes maar die "Whoop woop that’s the sound of the police" is natuurlijk tijdloos en zorgt overal voor een feest!

3. Boy 8-bit – Back at the club

Iedereen kent toch die Axwell plaat, die hit op dit moment. Dit is het antwoord van Boy 8-bit!! Hij moet nog uitkomen op XJR (beatport) en hij zal iedereen een poepie laten ruiken! Combinatie van breakbeats, big ass synths, electro stabs en een gruwelijk arrangement.

4. Michael Mind – Ride Like The Wind (Klaas Remix)

Al een tijdje ben ik fan van Klaas. Zijn lekkere vette beats, simpel en strak maar desondanks groovy als de neten, zorgen voor een echte banger. Nu hou ik best van super cheesy commerciele house, dus de "ride like the wind’ sample gaat er bij mij in als koek, en het zijn de plaatjes die elk publiek mee trekt. Mega topper voor mij!

5. Golden Bug – We Love Tokio

Wat kan ik hierover zeggen? Tja, ik hou van edits, dat is nou ongeveer wel mijn handtekening. Dat hoor je in mijn eigen tracks en in mijn remixen. Deze track zit vol edits en rockt lekker weg.

6. Armand van Helden - Playmate

Aangezien ik uit de hiphopscene kom, verwelkom ik dit soort tracks met open armen! Sakkerjuuu, dit kan alleen Armand van Helden. Wat kan hij nou eigenlijk niet? Jammer genoeg dat niet iedereen in nederland het snapt. Zijn album heeft dan ook niet zulke goede recensies gekregen, maar als je dit in het buitenland draait: dak eraf verzekerd!

7. Trevor Loveys & Sinden – Organ Grinder

Persoonlijk vind ik dat Sinden (door de Switch crew word hij gezien als de nieuwe kid van de crew) het missende element was van de Switch crew. Zijn toevoeging maakt alles kompleet. Denk aan RED HOT van Switch & Sinden, maar nu samen met Trevor Loveys laat hij even zien dat zijn hiphop ragamuffin flow de kroon is op hun sound.

8. Jaimie Fanatic – Turn This Place Up

Deze track heb ik gemaakt met in gedachten dat hij echt moest laten zien wie ik ben. De beats zijn hiphouse en opeens komt er een synth in die simpelweg raar is. Zo ben ik ook wel .. raar ;) Jullie kunnen denk ik beter zelf oordelen wat jullie ervan vinden, maar ik draai hem eigenlijk in elke set.

9. Alter Ego – Why Not?!

Deze gasten laten weer ff zien hoe het echt moet. Onverwachte sounds, het lijkt zo simple maar zoooo effectief. Als ik hem draai vraagt iedereen altijd wat dit was. Topper!

Jamie's Birthday Bash10. Duke Dumont – When I hear music

Wederom hiphop, just gotta love that sound man! En super goed gedaan. De originele sounds in de drums en het arrangement is om je CD bij af te likken. Mega topper!

Waar draai je de komende tijd?

Aankomend weekend mijn verjaardag in de Catwalk in Rotterdam (helaas draai ik niet zo vaak in Nederland) daarna Ukraine in Kievs’ mooiste club "Forsage". San Diego, Chicago en Toronto staat op de planning en een tour van 5 staten in Australie is in onderhandeling. Ben net terug uit London (voor de tweede keer) en verwacht daar binnenkort weer terug te gaan.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Remixwerk voor mensen als MSTRKRFT, MC Flipside, PartySquad. Met PartySquad overigens ook originals collaborations. Onderhandelingen met labels als Southern Fried voor meer gestructureerd werk. Releases op XJR natuurlijk van Tommie Sunshine. Heb net een remix voor hem geleverd die uitkwam op Ultra (toplabel uit USA) waar andere remixen op staan van Tocadisco en anderen. En nog meer leuke dingen. :)

Jesse Voorn

Myspace Jesse Voorn

Jamie Fanatic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws