Eerbetoon aan vinyl op de Record Store Day

Peter Güldenpfennig | 19 april 2013
events


Morgen wordt er in ruim 85 platenzaken opgetreden door meer dan 115 artiesten. Waarom? Morgen viert Record Store Day voor de vierde jaar op rij het bestaan van onafhankelijke platenzaken, en blikt men terug op de tijd dat vinyl nog de standaard was.

Maar vinyl stays hot. Hoewel er nu vooral gebruik wordt gemaakt van digitale producten, worden er nog steeds miljoenen elpees geproduceerd. Morgen krijg jij de mogelijkheid om exclusieve limited edition-vinyl te kopen met nooit eerder uitgebrachte tracks, gekleurd vinyl, picturediscs of exclusieve cd's. Coldplay verkoopt morgen bijvoorbeeld een zeer exclusief Mylo Xyloto stripboek met het verhaal achter het album in striptekeningen en een 7-inch picturedisc met 'Hearts Like Heaven' en 'Us Against The World'. Daarvan zijn slechts 190 stuks in Nederland verkrijgbaar.

Enthousiast geworden? De deelnemende winkels, exclusieve producten en artiesten vind je hier!

Ook leuk om te weten: als de platenzaken sluiten, kun je naar verschillende podia gaan voor dikke afterparties, bijvoorbeeld in de Melkweg in Amsterdam, het LVC in Leiden of de Mezz in Breda.
Daarnaast starten de platenzaken als gevolg van de Record Store Day vanaf morgen een samenwerking met CJP. Iedereen met een CJP-pas krijgt vanaf 20 april tien procent korting op nieuwe en tweedehands CD's, LP's en DVD's in meer dan 50 onafhankelijke platenzaken door heel Nederland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws