Festivals 2014 in Hongarije

Rick Francissen | 3 oktober 2013
events


Jaarlijks zijn er ongelofelijk veel festivals. Waarschijnlijk heb je van de helft nog nooit iets gehoord. Grote kans dat de festivals in Hongarije in dit rijtje thuis horen. De festivals in het oosten van Europa zijn echter zeer succesvol en weten zichzelf steeds meer op de kaart te zetten in het westen. De grote organisatie achter de festivals in Hongarije, Festival Travel, heeft alvast de data van een aantal events in 2014 vastgesteld.

Het Sziget Festival is een naam die menig Nederlander al kent. De naam van het festival is afgeleid van de locatie, namelijk een eiland midden in de hoofdstad van het land: Boedapest. Sziget (in het Hongaars; eiland) duurt in totaal een volle week. Jaarlijks trekt het rond de 370,000 bezoekers, waarvan er zo'n 18,000 uit Nederland kwamen in het afgelopen jaar. De muziek op het zeven dagen durende feest is vooral gericht op bandjes maar er zijn ook dj's te vinden op enkele stages. In 2014 zal het Sziget Festival plaatsvinden van 11 tot en met 18 augustus.

shutterstock_151150796Direct na Sziget begint de tweede editie van het B my Lake festival. In tegenstelling tot Sziget is dit festival alleen gericht op elektronische muziek. Vorig jaar stonden namen als Joseph Capriati, Porter Robinson, Carl Craig en Zeds Dead in de line-up. Het festival duurt drie dagen en het vindt plaats aan het Balatonmeer.

B my Lake is in principe het kleine broertje van het Balaton Sound festival. Balaton Sound is een festival van vier dagen aan het begin van de zomer en is gevestigd op dezelfde plaats als B my Lake. Ook Balaton Sound is alleen gericht op elektronische muziek. Dit concept van Festival Travel won in 2012 de award voor het beste medium-sized festival in Europa. In ons verslag van het festival lees je hoe de opzet en de sfeer is, aan een van de grootste zoetwatermeren van Europa. Voor de zomer van 2014 kun je dit festival in je agenda noteren op 10 tot en met 13 juli.

In de lente is er in 2014 van 2 tot en met 5 april het VOLT festival. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft de organisatie besloten een langere tijd tussen Balaton Sound en VOLT te houden. Vorig jaar zaten hier namelijk maar vijf dagen tussen, toen kon je een combi-ticket bestellen voor beide festivals. De mix tussen elektronische muziek en bandjes maakt het een onderscheidend festival in Hongarije. Vorig jaar stonden er headliners als Knife Party, Example en Queens of the Stone Age. Het 21-jarige festival wordt gehouden in het plaatstje Sopron, vlakbij de grens bij Oostenrijk. VOLT is zowel wat tickets als consumpties betreft één van de goedkoopste festivals van Europa.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws