ADE: zaterdag 19 oktober

Rick Francissen | 19 oktober 2013
events


Zaterdag 19 oktober is misschien wel de drukste dag van het gehele evenement. Buiten het feit dat velen vandaag op hun vrije dag naar Amsterdam kunnen is zaterdag ook de perfecte avond om een feest te bezoeken.

Playground

Playground events verschillen, voor het geval je het nog niet weet, van promoties tot interactieve presentaties, tot kunst showcases en nog veel meer. Dit is verdeeld over twintig locaties. junkHeb je zin om te shoppen, dan is dat ook mogelijk. Tijdens het Amsterdam Dance Event krijg je namelijk 20% korting bij de Lee store.
Techniek is ook volop aanwezig. Zo presenteert Native Instruments haar nieuwste producten in Club Up. De hele dag geven experts van het bedrijf ook nog workshops en tips.

[toggle title="Native Instruments Playground"]

Waar: Club Up
Wanneer: Woensdag 16 t/m zaterdag 19 oktober
Tijd: 12:00 - 19:00
Prijs: Gratis

Workshop Timetable:

13:00 - 14:00 Maschine: The basic workflow in Maschine 2.0 with NI product specialist Guido Holtman
14:30 - 15:30 Traktor: Digital Djing with Traktor dj and the Traktor Kontrol S2 MK2 with NI product specialist Leon Hoeks
16:00 - 17:00 Maschine: Maschine studio and all new features in Maschine 2.0 with NI product specialist Guido Holtman
17:30 - 18:30 Traktor: Kontrol it all with the Traktor Kontrol S4 MK2 and Traktor Pro 2 with NI product specialist Leon Hoeks

[/toggle]

Doe je het liever wat rustiger aan en kijk je liever naar een film, dan kan dat ook. Zaterdag is voor de tweede dag de documentaire van Hardwell te zien in De Balie Cinema. I am Hardwell gaat donderdag de 17e in première in Tuschinski en is vanaf vrijdag te zien in De Balie Cinema.

[toggle title="I am Hardwell"]

Waar: De Balie Cinema
Wanneer: Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober
Tijd: 14:00 - 15:30
Prijs: Toegang met ADE Card

[/toggle]

Verder kun je op de 19e, net als vorig jaar, naar de Smirnoff Cube om hier gezellig een drankje te drinken, te netwerken en te genieten van live muziek.

[toggle title="Smirnoff Cube 2.0 Rembrandt Square takeover!"]

Waar: The Smirnoff Cube, Rembrandt plein
Wanneer: Donderdag 17 t/m zaterdag 19 oktober
Tijd:
Donderdag: 18:00 - 23:00
Vrijdag: 19:00 - 23:00
Zaterdag: 17:00 - 23:00
Prijs: Gratis

[/toggle]

Conference

Voor de conferenties moet je zaterdag naar het Felix Meritis huis. lblHier zijn het ADE Pro en het ADE Next in volle gang. Lezingen over ontwikkeling van dance-muziek tot interviews met wereldartiesten zijn allemaal te vinden op deze dag.
Hardwell doet vandaag in een Q&A-sessie zijn verhaal over hoe hij werkt, wat hem inspireert en hoe hij tegen zijn eigen succes aankijkt. Daarbij krijg je de kans om hem vragen te stellen.

[toggle title="Q&A with Hardwell (NL)"]

Waar: Felix Meritis (F3 Panel Room)
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Tijd: 16:00 - 16:50
Prijs: Toegang met conference ticket

[/toggle]

Wil je meer weten over hoe je met de media moet omgaan, dan ben je vandaag ook aan het juiste adres. In deze conferentie wordt uitgelegd waarom je omgang met deze partij je de kop kan kosten of juist de hemel in kan brengen. Tevens zijn er experts aanwezig die je tips geven.

[toggle title="How (not) to Work With the Media"]

Waar: Felix Meritis (F6 Panel Room)
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Tijd: 15:00 - 15:45
Prijs: Toegang met conference ticket

[/toggle]

Het ADE Next organiseert ook interessante events. Zo zijn de dj's van Glowinthedark te gast. Zij vertellen over hoe zij samen met David Guetta hun hit 'Ain't a party' hebben gemaakt. Zij gaan hier in op het proces dat ze hebben doorgebracht en hoe de track zelf is opgebouwd.

[toggle title="The Secrets Behind the Making of Ain’t A Party with GLOWINTHEDARK (NL)"]

Waar: Felix Meritis (F5 Panel Room)
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Tijd: 18:00 - 18:45
Prijs: Toegang met conference ticket

[/toggle]

ddCollega's en vrienden Speedy J en Chris Liebing zullen op de 19e samen met Dan Cole, van DjBroadcast, en Constantin Koehncke, van Native Instruments, praten over de toekomst van het dj'en. Zij bekijken de toekomst met de geachte in het achterhoofd dat er steeds meer mogelijk is op technisch gebied. Denk hierbij aan setups van dj's tijdens hun sets, maar ook aan de software die zij gebruiken voor hun muziekproducties.

[toggle title="Future Mix Part II: Chris Liebing (DE) & Speedy J (NL)"]

Waar: Felix Meritis (F6 Panel Room)
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Tijd: 14:00 - 14:45
Prijs: Toegang met conference ticket

[/toggle]

Festival

Elke dag kent zo zijn eigen hoogtepunten en het lijkt er nu al op dat de zaterdag een hoogtepunt gaat worden als het gaat om de feesten die er zijn. Locaties uiteenlopend van club Air tot de RAI en artiesten verschillend van Adam Beyer tot Armin van Buuren maken het tot een fantastische nacht.
awakeAwakenings is een van de organisaties die vandaag een van de grote evenementen organiseert. Net als de andere dagen van het ADE tovert de organisatie  de Gashouder om tot een echte technoclub. Adam Beyer laat hier namens zijn label 'Drumcode' samen met artiesten zoals Joseph Capriati, Len Faki en Alan Fitzpatrick harde techno klinken tot vroeg in de ochtend.

[toggle title="Awakenings: Adam Beyer presents: Drumcode"]

Waar: Gashouder
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Line up: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Ida Engberg, Joel Mull, Joseph Capriati & Len Faki
Tijd: 22:00 - 09:00
Prijs: Uitverkocht

[/toggle]

Als je van de hardere stijlen van de dance muziek houdt, dan kun je op zaterdag ook je hart ophalen. In de Amsterdam Studio's UDC 'The Harder Styles of EDM'. De club wordt verdeeld over drie areas met elke een andere vorm van de harde muziek. Hardcore, Raw Hardstyle en Hardstyle zijn de drie verschillende muziekgenres die je die avond kunt horen.

[toggle title="UDC presents: The Harder Styles Of EDM"]

Waar: Amsterdam Studio's
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Line up:
Hardstyle: Wildstylez, Zany, The Prophet, Endymion, Deepack, DJ Isaac, F8trix, MC DV8
Raw Hardstyle: Chain Reaction, DJ Thera, Delete, Titan, Prefix & Density, Kold Konextion, Re-volt, Blackburn, MC Da Syndrome
Hardcore: Evil Activities, Promo, The Darkraver, Ruffneck, DJ Kasparov, Catscan, D-Passion, Omi
Tijd: 22:00 - 07:00
Prijs: € 27.50

Tickets zijn te koop via de eventpagina van het ADE

[/toggle]

headNet als elk jaar pakt ook Kings of Ace weer uit met een speciaal feest in The Sand. Iedereen die wel eens naar een evenement van Kings of Ace is geweest weet dat zij wel een feestje kunnen bouwen. De 19e is dat gezien de line up weer het geval. Namen als Afrojack, Quintino, Sidney Samson en Martin Garrix, die dit jaar zijn entree maakte bij Kings of Ace, zijn er voorbeelden van. Verder kan je een show verwachten met lasers, grote led-schermen, vuurwerk en CO2-kanonnen.

[toggle title="Kings of Ace ADE 2013"]

Waar: The Sand
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Line up: Afrojack, Angger Dimas, Apster, Baggi Begovic, Billy the Kit, Bassjackers, Bobby Burns, Chocolate Puma, Franky Rizardo, Jaziah, Leroy Styles, Martin Garrix, Mitch Crown, Quintino, Ralvero, Shermanology, Sidney Samson, MC Ambush, MC Roga, Zawdi MC
Tijd: 22:00 - 05:00
Prijs: € 29,50

Tickets zijn te koop via de eventpagina van het ADE

[/toggle]

Als klap op de vuurpijl organiseren ID&T en Alda Events het Amsterdam Music Festival in de RAI. Het feest belooft een groot spektakel te worden. Buiten de line up, die overigens nog niet compleet is, zal namelijk op de mainstage de nummer 1 dj van de wereld bekend worden gemaakt. Dit grootste feest van het ADE zal, voor iedereen die geen kaartje heeft kunnen bemachtigen, worden gestreamed via het Youtube kanaal van KLM. Meer informatie over deze samenwerking en live stream lees je op klm.com/music.

[toggle title="Amsterdam Music Festival"]

Waar: Amsterdam RAI
Wanneer: Zaterdag 19 oktober
Line up: Alesso, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand, Hardwell, Steve Angello, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano
Tijd: 22:00 - 07:00
Prijs: Uitverkocht

[/toggle]

Overdag conferenties bezoeken, film kijken, interviews bijwonen en 's avonds de clubs van Amsterdam in om te feesten: de zaterdag op het ADE is allesbehalve misselijk! Wil je een nog groter overzicht van wat er allemaal te doen is op de 19e, kijk dan even op de officiële website van het Amsterdam Dance Event.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws