Armada Music: 'Wij zijn op zoek naar karaktervolle mensen met eigen tracks en goede ideeën' 1/4

Eveline Meijer | 4 oktober 2014
events


Armada Music Talent Experience

Datum: 30 september 2014
Plaats: Heineken Experience, Amsterdam
Fotografie: Brodanse

Dit is deel één van vier. Zodra de andere delen online komen, verschijnen hier de titels en kun je makkelijk doorlezen!

Armada Music: ‘Wij zijn op zoek naar karaktervolle mensen met eigen tracks en goede ideeën’ 2/4
Armada Music: ‘Wij zijn op zoek naar karaktervolle mensen met eigen tracks en goede ideeën’ 3/4
Armada Music: ‘Wij zijn op zoek naar karaktervolle mensen met eigen tracks en goede ideeën’ 4/4

Een platencontract bij een grote label, een eigen track die door bekende dj's wordt gedraaid en wellicht zelfs een eigen vaste plek achter de draaitafels. Zo ziet de ultieme droom van een beginnende producer eruit. Afgelopen dinsdag hadden ambitieuze producers een uitstekende kans om een stapje dichterbij deze droom te komen. Tijdens Armada Music Talent Experience in Amsterdam stonden A&R managers van Armada paraat om naar demo’s te luisteren en gaven dj's Brodanse en Armin van Buuren boeiende productie-workshops.

Alle muziekstijlen welkom bij Armada

Meer dan driehonderd producers kwamen op een persoonlijke uitnodiging bijeen in Amsterdamse Heineken Experience. Dat waren de gelukkige uit meer dan achthonderd aanmeldingen uit de hele wereld. Na een welkomstwoord van Armin van Buuren, uitleg van de spelregels en een groepsfoto begon het informatieve gedeelte van de dag. Armin, die zowel de hoofdspreker als de host van het programma was, maakte meteen duidelijk dat muzikale diversiteit bij Armada hoog in het vaandel staat. Alle stijlen zijn welkom: van melodieuze trance tot deep- en tech-house, van dansvloerknallers tot commerciële electro-pop en drum’n’bass. Armin: 'Als een plaat goed is, maakt niet uit welke stijl het is. Maak daarom vooral goede platen, waar veel passie in zit en laat ze horen aan onze A&R managers. Maar blijf niet gevangen in één stijl.'

Armada Music Talent Experience

Zelfs met hardstyle kun je bij Armada terecht. 'Bij hardstyle wordt het niveau van een plaat vaak onderschat', aldus Armin. 'De kick die bij trance al zo belangrijk is, is bij hardstyle gewoon een religie, wetenschap. Hardstyle producers zijn heel lang bezig om een goede kick te maken. Daarmee zorgen ze voor enorm hoge energie bij vrij lege tracks. Heb je een goede hardstyle track, laat het vooral aan ons horen.'

Ken je rechten en plichten

Armada Music Talent ExperienceAls je als muzikant wilt doorbreken, dan is het handig om te weten waar je recht op hebt. Tijdens Talent Experience gaf de juriste van Armada een korte uitleg over auteursrecht en naburig recht in de muziekindustrie. Terwijl naburig recht vooral voor de uitvoering en opnames van een productie geldt, heeft auteursrecht te maken met het auteur zijn van een productie of een deel daarvan. Als auteur beslis je wat met je plaat gaat gebeuren: ga jij het bijvoorbeeld vrijgeven of wil je dat mensen daarvoor betalen. Auteursrecht geldt dan ook nog zeventig jaar na je dood.

Vanzelfsprekend kun je je auteursrechten overdragen, bijvoorbeeld aan een platenmaatschappij. Professionals kunnen je helpen om de meeste uit je plaat te halen. Om niet in juridische problemen te komen moet je wel van te voren melden als je andermans samples in je productie hebt gebruikt, mits je ze tot onherkenbaarheid hebt vervormd. Een andere tip is om bij een samenwerking meteen duidelijke afspraken te maken: wie heeft recht op welk stukje van de productie. Ten slotte is het ook belangrijk te begrijpen wat in je contract staat. Als je iets niet snapt, vraag vooral om uitleg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws