Avicii knapt weer op en brengt 'The Days' uit

Eveline Meijer | 4 oktober 2014
music


Eindelijk is er nieuws van Avicii over zijn gezondheid. In een interview met Billboard vertelt hij hoe het gaat en praat hij over zijn nieuwe single 'The Days'. Deze track is gisteren uitgekomen en is heel iets anders dan we van hem gewend zijn.

'The Days'

Geen harde bass, weinig synths, maar gitaren en simpele drums. Het is niet de intro die je verwacht bij een track van Avicii. Robbie Williams doet de vocals op deze plaat en het de plaat valt meer onder pop dan onder dance. Toch hoor je zeker wel invloeden van Avicii: je hoort nog steeds zijn fijne beats en zijn kunsten op een keyboard. De plaat heeft een lekkere zomerse vibe en je wordt er vrolijk van. De artiest kondigde eerder al aan dat hij zich meer op de nummers wilde concentreren en dat is hem goed gelukt.

https://www.youtube.com/JDglMK9sgIQ

Pauze

Drie weken geleden moest Avicii al zijn optredens afzeggen, omdat hij nog niet volledig hersteld was van het verwijderen van zijn galblaas en appendix in maart. Nu is hij thuis in Stockholm en wordt hij verzorgd door vrienden en familie, waaronder zijn vriendin Racquel Bettencourt. 'Ik probeer het rustiger aan te doen, een pauze nemen was absoluut het beste wat ik heb gedaan. Het gaat steeds beter.'

Stories

'The Days' is sinds gisteren uit en is de eerste single in aanloop van zijn nieuwe album Stories. Het album, waar 'The Days' ook op komt te staan, moet in het begin van de lente in 2015 uitkomen. 'The Days' is te koop via iTunes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws