ADE Blog: ADE Pro: The new breed

Lobke Ruijs | 19 oktober 2014
events


Tommie Sunrise, van BrooklynFire US, modereerde een panel over de nieuwe generatie talenten uit ons land. Dannic, Dyro, Oliver Heldens en (een half uurtje te laat, maar hij was er) Martin Garrix praatten met elkaar over hun groei en carrière. Dannic, een van de weinige die als dj is begonnen en later in de productie van muziek is gerold, heeft al een lange weg bewandeld. Hij is begonnen als DJ Funkadelic en kreeg de eer als eerste een plaat uit te brengen op het label van Hardwell, Revealed Recordings. Drie jaar geleden veranderde hij zijn naam in Dannic, aangezien hij meer dan alleen funky muziek maakte. Sindsdien is hij meer en meer in de spotlight gekomen en kwam hij afgelopen jaar binnen op nummer 74 in de DJ Top 100.

Dyro, de 22-jarige producer en dj, kwam afgelopen jaar nieuw binnen op nummer dertig in de DJ Top 100. Hij werd benoemd tot een van de top vijf nieuwkomers door vele schrijvers. Zijn tour met Hardwell & Dannic heeft hem veel gebracht. Hij vertelde dat de eerste keer dat hij daar op zo’n groot podium stond, Dannic trouw achter hem stond en ingreep en corrigeerde op de momenten dat het mis dreigde te gaan. Op dit moment is dat beetje hulp niet meer nodig, maar zitten ze wel nog graag vaak samen muziek te produceren.

Oliver Heldens produceerde de mega hit 'Gecko' in 2013. In een jaar tijd is deze slechts negentienjarige dj en producerop vele grote feesten en festivals achter de decks te vinden. Gecko was een project dat hem onder de aandacht heeft gebracht bij Tiesto, wat weer resulteerde in een samenwerking met Becky Hill.

Ook Martin Garrix, een tegenwoordig niet meer weg te denken naam, is vooral door zijn knaller hit 'Animals' doorgebroken. Alle vier hebben ze wel dezelfde mening over dj’en: 'Je moet het alleen doen als je het wilt, als het je hobby en passie is. Als je van plan bent er geld mee te gaan verdienen, gaat het niet lukken.'

Verder is een belangrijke les om als dj en producer te zorgen voor je eigen sound. Met het kopiëren van de hitlijsten ga je er niet komen. Het is uiteraard een soort koffiedik kijken naar welke kant de muziek heen gaat in de toekomst, maar wat deze mannen allemaal het allerbelangrijkste vinden, is dat het HUN muziek is.
Natuurlijk wordt er ook veel kritiek gegeven via bijvoorbeeld social media, maar uiteindelijk volgen ze toch allemaal het liefste hun eigen hart, of mensen het nu leuk vinden of niet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws