Mysteryland gaat voor meerdaags festival

Lucas Boon | 10 februari 2015
events


Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het officieel bekend gemaakt: Mysteryland krijgt er dit jaar voor het eerst in ruim twintig jaar een extra dag bij. Het dance evenement vindt plaats in het weekend van 29 en 30 augustus in de Haarlemmermeer.

'Eindelijk is het zo ver. Sinds het festival op het Floriadeterrein plaatsvindt, krijgen we van onze bezoekers terug dat ze meer tijd nodig hebben om alles te zien en beleven. We zijn ontzettend blij dat we aan deze wens kunnen voldoen en daarnaast meer ruimte hebben om onze creatieven, artiesten, kunstenaars en talenten een podium te bieden', zo laat ID&T voorman Duncan Stutterheim weten.

In een persbericht laat Mysteryland weten dat het muziekaanbod dit jaar breder is dan ooit: van energieke house tot obscure techno en van vrolijke wereldmuziek tot beukende hardstyle. Samen met onder meer Q-Dance, Spinnin' Records, Beatport en Heineken Star Club vult het festival dit jaar twee dagen lang meer dan veertig podia.

Het eerste deel van de line-up wordt begin maart bekend gemaakt. Op zaterdag 7 maart om 10:00 uur start de voorverkoop. Ervaring leert dat deze hard gaat, dus wij raden je aan daar snel bij te zijn!

Stukje geschiedenis

Mysteryland is al eerder een meerdaagsfestival geweest, de laatste keren waren in 1993 en 1994, de eerste twee jaar van het festival. Het meest bijzondere is toch wel de line-up, als we die vergelijken met de hedendaagse line-up. Namen als DJ Buzz Fuzz, Dano, Gizmo, the Prophet (1993) en Paul Elstak, DJ Buzz Fuzz, Dano, Neophyte, The Prophet, Bass-D, Mental Theo, Charly Lownoise, Dione, Michel de Hey, Steff da Campo, Angelo en Marcello (1994) stonden toendertijd op de lijst.

Ook de locatie van het festival is een paar keer op de schop geweest: Van Lelystad (1993) naar de Maasvlakte, Rotterdam (1994), gevolgd door Vliegveld Eindhoven (1996), twee keer in de Jaarbeurs Utrechts (1997) en een keer op recreatieterrein Bussloo (1997), Jaarbeurs Utrecht en recreatieterrein Lingebos (1998), recreatieterrein Bussloo (1999 en 2000), Six Flags Holland (2001), Ruigoord Amsterdam (2002) en vanaf 2003 op de inmiddels welbekende locatie Floriade, Haarlemmermeer.


Vorige maand werd Mysteryland uitgeroepen tot meest duurzame festival van ter wereld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws