Warming-up: dit moet je weten over Harmony of Hardcore

Wouter de Vink | 11 mei 2016
events

De zaterdag voor Pinksteren, de dag van Harmony of Hardcore, is sinds enkele jaren een harde traditie geworden voor veel festivalgangers. Ergens, in the middle of nowhere van Brabant, komen hier namelijk tienduizenden mensen om te feesten op alles wat met hardcore te maken heeft. Met meer dan negen area’s en niet normaal groot aantal aan artiesten, belooft dit weer een gouwe editie te worden. Waarom is dat dan? Dat, en nog veel meer, lees je in deze Harmony of Hardcore warming-up!

Alles wat je moet weten over Harmony of Hardcore

Voor vele hardcore-liefhebbers heeft Harmony of Hardcore een speciaal plekje in de overvolle festivalagenda. Vraag het aan een willekeurige gabber en ze zeggen allemaal dat Harmony iets ‘bijzonders’ heeft. Het is onbeschrijfelijk. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met de aankleding van het festival, dat altijd een sfeertje creëert dat je als het ware in een hardcore-hemel rondloopt. Dit, in combinatie met de hardste vormen van hardcore, leveren een geweldig resultaat op. Wie denkt dat hardcore en dingen als doodshoofden altijd met elkaar verbonden zijn, zal bij Harmony flink verbaasd wezen.

De zieke line-up van Harmony of Hardcore

We noemden het net al eventjes, maar het mag wel duidelijk wezen dat Harmony kei veel hardcore in huis heeft. Van mainstream tot terror en van freestyle tot frenchcore, Harmony heeft het allemaal. Sinds dit jaar is er ook nog een millennium hardcore-area bijgekomen, dus liefhebbers van de oudere sound zijn hier op de juiste plek.

Maar wie moet je nu echt gezien hebben?

Met al die stages en artiesten, begrijpen we dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Maar er zitten een paar acts tussen, dat is echt niet normaal.

Affix vs Teaser (15:30 – 16:30)

Deze heren draaien al jaren op Harmony of Hardcore en soms zelfs twee keer op de dag. Zij weten dan ook als geen ander waar Harmony voor staat. Bovendien draaien zij op de mainstage, die er elk jaar echt sick uitziet. Kijk dus vooral lekker om je heen en geniet van deze set!

The Sickest Squad (17:00 – 18:00)

Heb je je oordoppen bij je? Want in de Extreme Darkness-area vliegen de kicks je om de oren en zal je misschien even moeten wennen aan het tempo. Maar dat sfeertje wat er in deze area hangt is heerlijk! Bovendien kunnen de oude rotten van The Sickest Squad wel een feestje bouwen.

D-Fence (19:30 – 20:00)

‘Krakaka’, ‘Pompen’ en ‘Willy’. Komt dit je bekend voor? Dit is een kleine greep uit de dikke platen van D-Fence. Tijdens deze act kun je echt lachen, want het halve arsenaal van Dumpert zal hier in de Ravezone door de speakers knallen. En met knallen, bedoelen we ook echt KNALLEN!

MD&A (20:00 – 20:30)

Waarschijnlijk heb je wel eens één van zijn filmpjes voorbij zien komen. MD&A maakt er in zijn live-act altijd een showtje van en neemt je mee terug in de tijd van de hardcore. Dit geeft je meteen de gelegenheid om de nieuwe millenium-area eens te bekijken.

N-Vitral (20:30 – 21:00)

Deze man van The Third Movement gaat als een raket. In 2015 bracht hij niet normaal veel dikke tracks uit en dat werpt dit jaar zijn vruchten af. De mainstage mag zich klaar maken voor de unieke Sound van N-Vitral. Wij kijken hier heel erg naar uit.

Destructive Tendencies (23:45 – 00:45)

De makers van het anthem en het populairste trio in de hardcore-scene mogen dit jaar de mainstage aflsluiten. Voor de eerste keer had Destructive Tendencies de eer om een anthem te mogen maken en het resultaat mag er wezen. Let op onze woorden, dit wordt een knalset!

Klik hier voor de complete timetable.

Lekker rondjes lopen!

Het terrein van Harmony of Hardcore is ontzettend groot en er valt dan ook meer dan genoeg te zien. Loop dus vooral rondjes! Neem een kijkje bij de stages en andere gelegenheden, het festival staat hier vol mee. Bovendien is elk rondje anders…

Good to know

Van de week hebben we mogen genieten van een heerlijk zonnetje, maar deze zal zich amper tot niet laten zien aanstaande zaterdag. Het zal op deze dag helaas niet tropisch warm zijn, met een temperatuur van rond de vijftien graden. Houd regelmatig deze weerpagina in de gaten en wees voorbereid. Neem extra (warme) kleren mee, er zijn meer dan genoeg kluisjes waar je deze in kunt stoppen!

Heb je geen vervoer of houden jullie allemaal wel van een drankje of tien? Ga met het openbaar vervoer! Vanaf station Eindhoven Centraal gaan er meer dan genoeg pendelbussen die je voor de deur van het festivalterrein afzetten. Een retourtje kost je maar een tientje en je hoeft zelf niet met de TomTom te klooien of in de file te staan. Kaarten zijn hier met korting in de voorverkoop verkrijgbaar.

Tot zaterdag!

Harmony of Hardcore is voor ons één van de vetste feestjes van het jaar. Dus wij zijn er sowieso bij! Mocht je nog geen kaartje hebben, dan moet je wel heel gauw opschieten. Het is namelijk bijna uitverkocht! Een kaartje kopen doe je hier.

LEES OOK: Party report | Harmony of Hardcore 2015

Beeld: Harmony of Hardcore / WeAreTheNight.com / Kevin Verkruijssen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws