Awakenings wordt 20 jaar

Rick Francissen | 28 oktober 2016
events

Awakenings

Het is misschien wel ’s werelds meest succesvolle techno concept en het heeft zijn oorsprong in Amsterdam. In de Gashouder in de Westergasfabriek om precies te zijn. We hebben het natuurlijk over Awakenings. Het is al bijna twintig jaar geleden dat de organisatie voor het eerst een feest organiseerde. Tijd voor een feestje dus.

LEES OOK: Richie Hawtin legt uit hoe hij als dj te werk gaat

Awakenings viert wederopstanding van Jesus

Op 30 maart 1997 vond het eerste feest van Monumental Productions BV plaats in de Gashouder in Amsterdam. De naam Awakenings werd hieraan gekoppeld toen de organisator Rocco Veenboer ging onderzoeken waar het Christelijke feest Pasen eigenlijk voor stond. De hierboven genoemde datum was namelijk tijdens dit feest. Toen hij erachter kwam dat er met Pasen de wederopstanding van Jesus gevierd wordt, besloot hij het evenement Awakenings te noemen.

De Gashouder als thuisbasis

Door de jaren heen zijn er veel veranderingen geweest bij de Awakenings feesten. Na een aantal jaar moest de Gashouder namelijk gerenoveerd worden. Dit zorgde ervoor dat de organisatie opzoek moest gaan naar een nieuwe locatie. Awakenings vond daarom ook een aantal malen plaats in Now & Wow in Rotterdam (nu bekend als Maassilo) en in het NDSM in Amsterdam.

Na de renovatie in 2005 zocht Rocco zijn thuisbasis weer op en waren er nauwelijks nog uitstapjes naar andere locaties. Vanaf 2008 werd er echter wel een jaarlijkse editie georganiseerd in het Klokgebouw in Eindhoven. En natuurlijk is er ieder jaar het Awakenings festival wat gehouden wordt in Spaarnwoude.

Awakenings verovert de wereld

Het techno genre is de afgelopen jaren explosief gestegen in populariteit. Niet alleen in Nederland is de vraag naar deze muziekstijl toegenomen. Ook Awakenings weet dit en is dan ook al meerdere malen in het buitenland geweest. Zo zijn steden als New York, London, Manchester, Santiago en Antwerpen al bezocht.

20 Jaar Awakenings

Met jaarlijks een flink aantal feesten op de planning heeft de organisatie een waanzinnig aantal evenementen achter de rug. Komend paasfeest is er na veel feesten dan ook een enorme mijlpaal behaald. Hier viert Awakenings haar 20e verjaardag. En waar doe je dat beter dan bij de plek waar het allemaal begonnen is? De Gashouder zal dan ook weer de deuren openen rond Pasen op de dagen 13, 14, 15 en 16 april. Meer informatie wordt hierover later bekend gemaakt. Eerst staat er namelijk nog een jaarwisseling en een Eindhoven special op de planning.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws