ID&T lijkt met nieuwe samenwerking weer Nederlands te worden

Rick Francissen | 16 september 2016
algemeen

Duncan Stutterheim ID&T

ID&T is een van de meest succesvolle en bekende organisatoren van dance events over heel de wereld. Met Sensation, Mysteryland, Thunderdome en AMF in het portfolio is duidelijk dat het bedrijf dat onder andere door Duncan Stutterheim is opgericht aan de top in de scene staat. In 2013 werd het bedrijf voor een groot geldbedrag verkocht aan het Amerikaanse SFX Entertainment wat binnen relatief korte tijd daarna failliet ging. De toekomst van ID&T lijkt na dit faillissement echter alleen maar rooskleuriger te worden door plannen met andere Nederlandse organisaties.

ID&T slaat handen ineen met Nederlandse evenementenorganisaties

Duncan Stutterheim die inmiddels een stapje terug heeft gedaan in het nachtleven is nog steeds verbonden met ID&T en laat in een interview met het programma Over the top van AT5 weten dat er wordt gekeken of ID&T weer kan worden teruggekocht.

Quote denkt met gegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te weten wie er achter deze plannen zitten. Met het nieuwe bv One of Us Holding II, wat in principe een opvolging is van de oude bv dat ID&T heeft verkocht aan SFX, worden verschillende partijen uit de Nederlandse dancescene samengevoegd.

Wouter Tavecchio (ID&T), Bas Meijer (ID&T), Rocco Veenboer (Monumental/Awakenings), Jan Lok (B2S) en Bart Wesselink (Paylogic) zjn de namen die samen zouden werken in het nieuwe bv. Stutterheim zegt in het interview met AT5 dat hij afhankelijk van de voorwaarden eventueel mee zou willen helpen met het project. Zeker is dat hij zich niet meer wil bemoeien met het aansturen van mensen in het nachtleven. 

LEES OOK: Alda Events eist 24 miljoen van SFX Entertainment

De verschillende partijen zijn allemaal opgekocht door SFX voordat het Amerikaanse bedrijf van Sillerman failliet is gegaan. Hoe het toekomstige ID&T er in de toekomst uit gaat zien lijkt dus meer vorm te gaan krijgen, maar de tijd moet gaan uitwijzen hoe het terugkopen en het opzetten van nieuwe samenwerkingen zal verlopen.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws