AUW! Dour festival 2018 line-up: zó hard dat het pijn doet

Geert van der Klugt | 28 maart 2018
events

Dour Festival 2018.
Foto's met dank aan Dour Festival.

Al 29 jaar lang doen de organisatoren hun uiterste best om een uniek, alternatief en sterk programma samen te stellen - een programma dat zowel de fans van rock, van elektronische muziek, reggae of zelfs hip-hop samenbrengt. Een line-up die legendarische artiesten, ontdekkingen en diversiteit combineert. Een line-up die een enorm feest creëert; voor bijna 242 000 muziekliefhebbers uit volledig Europa, voor 5 dagen van liefde en alternatieve muziek. Dour Festival 2018.

Grote jongens op Dour Festival 2018

Dour staat voor zowel grote namen, als voor een gigantische laboratorium voor nieuwe muzikale trends en toekomstige headliners. Natuurlijk kun je genieten van de grote shows van The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J of Paul Kalkbrenner. Maar Dour is meer dan dat, zij willen hun affiche vervolledigen met Le Labo en de uitmuntende affiche van de Dub Corner, die jaar in jaar uit steeds groter succes boekt.

We beginnen met Le Labo: een laboratorium gereserveerd voor experimenten met nieuwe ideeën variërend van rock tot wereldmuziek. Met plezier zien we zowel lokale projecten- als wereldse acts aandraven. 

Belgische scene

In de eerste plaats steunt het festival de Belgische scène. Beginnend met het duo Soldout, dat nog maar net aankondigde om een punt te zetten achter het project en af te ronden met enkele mooie concerten. Met zeer veel vreugde keert de rapper Veence Hanao terug naar de rap game vergezeld door Le Motel. Je kan een ware wervelwind aan bassen verwachten van DC Salas, die samen met zijn Live Band het podium deelt, maar ook door het gezelschap van YellowStraps, Tsar B en Atome. Je vind er alle soorten rock, gebracht door de ijverige Mugwump, Theo Clark en Choolers Division: het geniale project van 2 mc’s met het syndroom van Down.

Dour Festival 2018.
Foto: Fabrizio de Patre. 

Woensdag 11 juli werd er ook een carte blanche uitgedeeld aan het label DeeWee, van de broers Dewaele (Soulwax, 2manydjs). Zij bieden onderdak  aan volgende projecten: Charlotte Adigery, Asa Moto, Klanken en Future Sound of Antwerp maar ook aan de Brazilianen Phillipi & Rodrigo en het krankzinnige project van de Chinees Bolis Pupul.

Mondiaal mirakel 

Vanuit de overige hoeken van de wereld ontvangen we onder andere de Amerikaanse Kim Ann Foxman en de melancholische, maar zonnige muziek van haar landgenoot Porches; de aangrijpende house van de Zuid-Afrikaan DJ Lag; de Syriër en toetsenist van Omar Souleyman Rizan Said; de cha3bi-electro van de Egyptenaren van Cairo Liberation Front; de Franse pop van Malik Djoudi en de jonge, getalenteerde Engelse Swindle - halverwege tussen dubstep en grime.

Zoals ieder jaar opnieuw is er een zeer breed aanbod in de Dub Corner. Traditiegetrouw vind je er 4 dagen Reggaebus Sound system terug. Daarnaast vind je er ook Jah Shaka, Maasai Warrior, Weeding Dub, Sista Habesha feat. Arkaingelle, Lion’s Den, Dubkasm, Alpha Steppa feat. Nai-Jah, Unification Soundsystem, Black Bird Sound System, Black Magic Plastic en Legal Shot Sound System feat. Mr. Williamz

Tickets en overnachtingen zijn te koop via de online ticket shop. Het volledige Dour Festival 2018 overzicht vind je daar tevens.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws