Dit was ASOT 2019

Setney Blans | 26 februari 2019
events

Het moment waar duizenden tranceliefhebbers uit meer dan 100 landen elk jaar opnieuw naar uit kijken was zaterdagnacht daar. Het moment waarop men even weg kan gaan uit de dagelijkse sleur. Het moment waarop je even volledig los kan gaan.

Het festival met tientallen grote acts in De Jaarbeurs Utrecht. Deze editie was dit jaar ruim 7 weken van tevoren uitverkocht. Daarnaast volgden ook nog eens meer dan 12 miljoen kijkers uit 161 landen wereldwijd het evenement online via ASOT.TV. Duizenden tranceliefhebbers reizen af naar de plek waar het zich al jaren afspeelt, vanuit de hele wereld melden ze zich bij de Jaarbeurs in Utrecht die wordt omgetoverd tot een wereld vol met Trance voor A State of Trance Festival 900.

Om 21.00 uur opent de Jaarbeurs haar deuren voor de eerste gasten. Armin van Buuren draait een exclusieve vinyl warm-up set die alleen te bezoeken is voor VIP bezoekers en bezoekers met een speciaal ticket. De set is, zoals de naam het beschrijft, een warming-up. Armin van Buuren bouwt langzaam op en maakt interactie met het publiek. De zaal staat vol met al zijn trouwe fans die hun geluk niet op kunnen om hierbij aanwezig te mogen zijn. Het voelt als een heel speciaal moment met een kleine en exclusieve groep bezoekers.

De sfeer kwam er goed in. De zaal was er klaar voor. Het moment was daar. A State of Trance Festival 900 was officieel begonnen. Na dit startschot maken we rondje door de Jaarbeurs en lopen naar de andere stages, waarop alle genres binnen de trance gedraaid zullen worden. Naast de Mainstage is er ook een Who’s Afraid of 138?!, Road to 1000, PSY en een Progressive stage aanwezig. Elke stage was voorzien van een flinke visuele aankleding en dosis led-verlichting.

De Mainstage is natuurlijk ondergebracht in de grootste zaal. Aan beide zijkanten van de zaal, ongeveer in het midden, staan twee grote schermen. Op deze schermen wordt ingezoomd op de DJ’s en het publiek. Natuurlijk verandert de vormgeving van de stage de gehele tijd. De led-staven bewegen en kunnen in allerlei verschillende standen en vormen worden neergezet. Het is inmiddels 23.00 geworden. De Mainstage was afgeladen met tranceliefhebbers die benieuwd waren wat de oude bekenden neer zouden gaan zetten. De trance sound van oa Cosmic Gate, Above & Bove galmen door de Jaarbeurs. De krachtige muziek in combinatie met de sterke en euforische melodieën brengen de sfeer er goed in.

Geestelijk vader Armin

Van 01.30 tot 03.00 draaide de geestelijk vader van het festival; Armin van Buuren en werden de fans getrakteerd op een breed scala van Armin's meest iconische hits tot nu toe, maar ook op zijn recentere fan favorites en op enkele previews van nieuwe, toekomstige hits.

Het is harde trance en de bas dreunt door de zaal. Een stralende Armin van Buuren en een magische set zorgen voor het hoogtepunt van de avond. Hij brengt zijn energie en enthousiasme over op het publiek en krijgt deze vervolgens ook weer van hen terug.

Als afsluiting gaan we nogmaals een rondje door de Jaarbeurs en lopen via PSY stage waar hard en up tempo gedraaid werd door Ghost Rider, richting de Who’s Afraid of 138?! Stage waar we de laatste energie eruit persen op de beukende set van Allen Watts en Sneijder. laatste danspasjes worden gezet en de zaal loopt richting het einde langzaamaan leeg. De duizenden tranceliefhebbers genieten van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden: trance.

A State of Trance Festival voelt elk jaar opnieuw als thuiskomen. Een samenspel tussen de muziek, sfeer en het publiek maken het festival keer op keer tot een memorabel moment.

Het aftellen naar A State of Trance 900 is nu begonnen voor de meeste tranceliefhebbers voor wie niet kan wachten kondigde Armin van Buuren het grote nieuws aan dat A State of Trance op 29 juni aanstaande voor het eerst een groot festival gaat organiseren in California, Verenigde Staten. Deze nieuw aangekondigde show is onderdeel van de A State of Trance 900 wereldtour die onder meer nog langs Madrid, Miami, Kiev en Boom (Tomorrowland) zal trekken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws