De line up voor Coachella 2020 is bijna compleet

Ivo Mollemans | 7 november 2019
events

Een van de meest toonaangevende festivals ter wereld heeft de line-up voor de volgende editie bijna compleet. Dat vertelde Paul Tollet, de CEO van Goldenvoice (organisatie van Coachella), in een interview tijdens de Billboard Live Music Summit & Awards.

Coachella’s line up is bijna compleet

Elk jaar is het weer een hele klus om de juiste artiesten te boeken en niemand teleur te stellen met de poster. Fans en bezoekers van het festival gissen al een hele tijd naar wie er in 2020 als headliners bovenaan de poster zullen staan. Onder andere Justin Timberlake, Lana Del Rey, Frank Ocean, Coldplay, Travis Scott en The Chemical Brothers staan hoog op het verlanglijstje. In een interview heeft Tollet laten weten wel te kijken naar wie fans graag op de line up willen zien, maar vaak niet mee kan gaan in deze wensen, omdat een droomposter onbetaalbaar zou zijn. 

"There’s so many rumors out there. The (mock) posters, I like looking at them, but they are unrealistic because they don’t have a salary cap. When I see them, I think ‘I can never live up to some of these wishlists’.”

LEES OOK: Electric Forest krijgt voor de komende tien jaar vergunning

Als artiesten geboekt worden is het voor de organisatie ook nog niet helemaal duidelijk wie ze op welk podium gaan zetten. Soms wordt een artiest binnen korte tijd gigantisch groot en dan kan je deze dus niet op een te klein podium plannen.

“(Right now), I’m more working on scheduling to make sure everyone gets the right thing. I don’t like to lock in an artist at a set time, because between November and April, there could be a superstar we’ve booked that I don’t even know is going to be a superstar. If I put them in too small of a venue, it’s going to be tough. It’s hard to confirm someone and tell them ‘I don’t know where we are going to put you.’ There is some faith they have to have, and we have a good relationship with the artist community.”

De enige headliner die bijna zeker is: Rage Against The Machine. De leden van de band maakten onlangs bekend dat ze weer samen komen en de eerste shows die gepland staan zijn tijdens de weekenden van Coachella in Indio, dezelfde locatie als Coachella. In het interview heeft Tollet ook gezegd dat het optreden van Rage Against The Machine op Coachella in 2007 een van de mijlpalen van het festival was en dat het moeilijk zal zijn om dat te overtreffen.

De rest van de line up is in elk geval voor 95% compleet en het zal niet lang meer duren totdat de echte headliners bekend worden gemaakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws