Danny’s wereld. 3-MMC: legaal en fataal

Partyscene Redactie | 4 februari 2021
events

Donderdag 4 februari om 21.05 uur bij VPRO op NPO 2

Steeds meer jongeren raken in de problemen door het gebruik van de legale designerdrug 3-MMC. In Danny's wereld spreekt Danny Ghosen een dealer en twee gebruikers in Zwolle. Kevin (23) zegt al ter waarde van een tweedehands middenklasse auto te hebben opgesnoven. Anne (23) begon vrolijk aan deze drug, maar kon al snel niet meer zonder en was soms zes dagen op rij wakker.

In de tweede aflevering van Danny's Wereld spreekt Danny een dealer en twee gebruikers van de legale disignerdrug 3-MMC (3-Methylmethcathinone). Kevin (23): ‘Het begon met één snuif maar het werd al snel een obsessie’. Hij raakte zijn baan kwijt en zijn familie dreigde hem te laten vallen. Anne (23) begon gewoon tijdens een leuk avondje met vriendinnen aan de drug. Al snel kon ze niet meer zonder en soms was ze zes dagen op rij wakker. Toen ze regelmatig hallucinaties kreeg en ook het plan had zichzelf om te brengen was de maat vol en stopte ze met gebruiken. Maar een terugval ligt nog altijd op de loer.

Danny's wereld

In Danny’s wereld gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Over Danny:

In de afgelopen tien jaar heeft Nederland al vaker een kijkje kunnen nemen in de wereld van Danny Ghosen (Beirut, 1978). Opgegroeid in het door een burgeroorlog verscheurde Libanon, arriveert hij op zijn vijftiende als asielzoeker in Nederland. Na de School voor Journalistiek start hij bij omroep MNTL maar gaat al snel over naar PowNed waar hij vele spraakmakende verhalen maakt. Voor de EO maakt hij onder andere ‘Rot op naar je eigen land’. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en Danny op straat maakt. VPRO en Danny slaan nu de handen ineen om de kijker mee te nemen naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny's wereld

  • Aflevering 2
  • 3-MMC: legaal en fataal
  • donderdag 4 februari, 21.05 uur, VPRO, NPO2
  • 15 afleveringen
  • vpro.nl/dannyswereld
  • Hashtag: #dannyswereld

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws