Thorben (18) wordt stinkend rijk door spel Fortnite

Geert van der Klugt | 12 december 2018
gaming

fortnite thorben

Udenaar Thorben van Berkel verdient méér dan een piloot. Hoe? Duizenden potjes Fortnite. Per maand. De nieuwe, jonge BN'er is één van de beste Fortnite-spelers van Nederland en kan, mede door zijn enorme Youtube-volging, de straat niet meer op zonder herkend te worden. 'Echt niet normaal wat er gebeurd is. Ik had het allemaal nooit durven dromen', vertelde Thorben tegen het AD. 

Leef je boven, naast of achter een steen, dan ontkom je er niet aan: fenomeen Fortnite, het spelletje dat minder- en meerderjarig, gamend Nederland in haar grip heeft. In een Fortnite-ronde worden 100 échte spelers gedropt op een eiland, waarna zij - met behulp van wapens en bouwkunst - het uitvechten tot de laatste man staat.

Thorben's succes is - naast talent en doorzettingsvermogen - mede met dank aan de kijkbaarheid van dit competitieve spel. Niet alleen leuk om aan mee te doen; toeschouwers vermaken zich prima, waaronder de honderdduizenden jongeren die wekelijks Thorben's potjes volgen. 

vThorben

'Mijn Youtube-kanaal vThorben begon als geintje, maar kreeg plotseling volgers. Alles ontplofte nadat ik een aantal keer had gewonnen: daar moest ik mee leren omgaan, want ineens kreeg ik allerlei aandacht. Laatst was ik een dagje in pretpark Walibi, waar 20 kinderen bibberend stonden te wachten om met me op de foto te mogen. Heel vreemd, maar het leukste vind ik dat diezelfde fans naar mijn video's kijken om zichzelf te beteren: dat vind ik het meeste waard', vervolgde Thorben tegen het AD. 

LEES OOK: Pak die kans! Hoe je gratis giftcodes kunt scoren met Bing

Hoeveel Thorben precies verdient? 'Dat wil ik liever niet openbaren. Het tikt wél heel lekker aan.' Jong ondernemer Thorben van Berkel anticipeert op een full-time Youtube carrière: als zijn volging op hetzelfde tempo doorgroeit, dan is de Fortnite-celebrity een absoluut blijvertje. Glück! 

Beeld: met dank aan Mooiuden.nl (Gé Smits)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws