AlphaSphere Nexus-controller

Peter Güldenpfennig | 13 december 2013
gear


Steeds vaker zie je controllers die iets unieks proberen te doen, maar de AphaSphere Nexus tilt de controller naar een ander niveau. 'Ander' en niet per se 'hoger', daarvoor zullen we de sphere toch eerst zelf uit moeten proberen.

Maar wat is het precies? De bolvormige controller is voorzien van 48 pads waarmee je geluid kan activeren en manipuleren. Met de hardware komt overigens ook een stukje software, AlphaLive, wat je volgens makers van de sphere, Nu Desine, kunt integreren in je bestaan daw. Hoogstwaarschijnlijk gaat deze integratie via het ReWire-protocol.

Flexibel

AlphaLive laat in ieder geval goed zien wat de makers voor ogen hadden toen ze de sphere ontwierpen. De software geeft je namelijk vier globale opties om de sphere in te zetten: als midi-device, sampler, step-sequencer en controller. Dit betekent dat zowel de producer als dj uit de voeten kunt met de sphere.

Verkrijgbaarheid

De AlphaSphere Nexus was al even verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Japan, en nu ook in Europa via de eigen website. Wel zul je flink in de buidel moeten tasten, want met 678,90 Britse ponden, grofweg zo'n 807 euro, is de muzikale bol niet goedkoop. Vraag jezelf daarom voor aankoop af of je wel echt toe bent aan deze nieuwe manier van muziekmaken. Bekijk hieronder het introductiefilmpje en vergeet niet door de pretentieuze filosofische ondertoon heen te prikken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws