Pocket controller van Livid op komst

Peter Güldenpfennig | 30 juli 2015
gear


Schreven we eerder deze week nog over de diy-kits van Livid, ook hun reguliere instrumenten zijn de moeite waard. In deze range introduceert het bedrijf nu een nieuwe controller waarvoor ze een Kickstarter-campagne zijn gestart.

De Minim, zoals de controller heet, is een pocket sized controller, qua vorm en grootte gelijk aan een gemiddelde smartphone. Minim is gemaakt om mobiel muziek te maken en is voorzien van een ingebouwde accu en vijftien knoppen met acht pads voorzien van gekleurde led's. Daarnaast heb je de beschikking over een touch fader en reageert de Minim op beweging. Bij Minim krijg je ook een bridge-app waarmee je de controller automatisch kunt koppelen aan jouw favoriete iOS- of OSX-software om muziek te maken.

Livid Minim

Voor de ontwikkeling van de controller heeft Livid een Kickstarter-campagne opgezet. Het minimumbedrag dat opgehaald moet worden is 40.000 dollar. De teller staat inmiddels op ruim 30.000 dollar met nog dertig dagen te gaan, dus dat gaat ongetwijfeld lukken. Op het moment van schrijven kun je al een Minim voor 79 dollar krijgen, hoewel dit wel een Kickstarter-prijs is. De uiteindelijk prijs van de controller gaat rond de 150 dollar liggen. In februari 2016 is de Minim verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws