De Pioneer DDJ-200: een perfecte dj-controller om mee te beginnen

Zsarisse Knol | 29 oktober 2019
gear

Het is een feit dat steeds minder mensen muziek kopen. Streamdiensten hebben de voorkeur. Dit is waarom de DDJ-200 – een controller die naadloos samengaat met streamdiensten - perfect is voor nieuwe dj’s.

De controller is licht en compact en heeft dezelfde lay-out als alle professionele dj-controllers. Je kan dus met gemak leren mixen. Muziek toevoegen is zo simpel als je smartphone, pc, Mac of device naar wens verbinden met de controller en muziek afspelen vanuit  je iTunes- of Spotify-lijst.

Review | Pioneer DDJ-200

Je kan verschillende dj-apps downloaden die te gebruiken zijn met de controller, zoals WeDJ for iPhone en Android, djay, edjing mix en rekordbox dj. Als je de geüpdatete versie van de WeDJ for iPhone app hebt, dan bezit je ook over tutorials als pop-hint tips. Daarmee leer je dj-termen sneller begrijpen en de controller te bedienen.

Wij testten de DDJ-200 onlangs op een huisfeestje. Dat ging super, want het opstellen is - ook zonder voorkennis - zo gedaan. De controller heeft twee 3,5mm-ingangen, dus de meeste speakers en koptelefoons zijn snel aangesloten. Na het downloaden van een app als WeDJ verbind je de smartphone via Bluetooth. De knoppen van de controller worden automatisch gekoppeld, waarna de smartphone gebruikt kan worden om de controller aan te sturen. Muziek laad je via Spotify in en voor je het weet sta je te draaien. We zijn absoluut geen experts achter de deck, maar WeDJ werkte zo makkelijk dat de set bijna natuurlijk ontstond.

Tot slot

De DDJ-200 is verkrijgbaar op de website van de Pioneer DJ voor €159,-. De DDJ-200 is een goed begin als jij dj’en als hobby wilt oppakken en misschien wel wil laten uitgroeien tot iets meer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws