Boris van der Ham neemt afscheid van Tweede Kamer

marcel | 12 juni 2012
headlines
Boris van der Ham neemt afscheid als Kamerlid. De D66-politicus, die de dancescene een warm hart toedraagt, ‘heeft honger naar iets nieuws’, laat hij op zijn Facebook-pagina weten.


“Na de val van het kabinet heb ik mezelf de vraag gesteld of ik nu opnieuw de afspraak kan maken met kiezers om nog vijf jaar op dezelfde wijze, op deze plek door te gaan met die missie. Hoewel ik nog barst van de energie en ideeën overstemde de honger naar iets nieuws de afgelopen weken steeds meer."

Van der Ham zat sinds 2002 in de Kamer. De afgelopen tien jaar voerde hij het woord over onderwijs, economie, cultuur, media, milieu en ‘vrijzinnige en liberale onderwerpen’ als de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van het individu.

Boris van der Ham is initiatiefnemer van het Dance Manifest, ook wel bekend als Dance66; een document met punten waaraan organisatoren, overheden en bezoekers van dance-feesten zich moeten houden. Hij is een politicus die gelooft in de dance-industrie, hetgeen ons duidelijk werd in een openhartig interview dat wij in 2003 met hem hadden:

“Dance is de grootste jongerencultuur van dit moment. Heel vaak wordt alles wat nieuw is en met jongeren te maken heeft, door de politiek beschouwd als problematisch. Het is aan ons om de regering te laten zien hoe belangrijk dance is en hoe goed het gaat met deze stroming. Dat het een vredelievende muziekcultuur is. Kijk maar naar de politie-inzet op vele evenementen en festivals. Vorig jaar tijdens Sensation liepen er maar zes agenten rond, terwijl tijdens een voetbalwedstrijd, met hetzelfde bezoekersaantal, er zomaar zeshonderd op de been kunnen zijn. Het is verstandig om als overheid geïnteresseerd te zijn in de bezigheden van de jeugd, zodat er geen kloof ontstaat tussen politiek en de jongeren. Dat is ook een reden voor D66 om zich in te zetten voor de dancecultuur in Nederland.”

Partyscene wenst Boris van der Ham al het goede toe. Volgende week verschijnt zijn boek ‘de Vrije Moraal’, waarin de afscheid nemende politicus schrijf over de liberale normen en waarden in het vrijgevochten Nederland. Koop dat ding!

Boris van der Ham

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws